Sportlaste tunnustusõhtut juhtis särasilmne pastor

Copy
Energiline Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen juhtis maakonna sporditähtede peoõhtut Rakveres.
Energiline Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen juhtis maakonna sporditähtede peoõhtut Rakveres. Foto: Ain Liiva

Lääne-Viru maakonna eelmise spordiaasta väljapaistvaimaid tegijaid tunnustati kolmapäeva õhtul tavapäraselt Rakvere linnavalitsuse esinduslikus valges saalis. Õhtujuhi rollis astus üles alati positiivne Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen.

Õhtujuhivalik oli mõneti üllatav, sest ei juhtu just sageli, et ühe valdkonna tublide tänamist ohjab sootuks teise eluala inimene.

"Mis puudutab sportlaste tunnustamisüritust – kui minu käest küsiti, kas olen nõus seal MC (inglise k master of tseremony ehk tseremooniameister) olema, vastasin korraldajatele, et kui minu persoon annab nende arvates sellele õhtule midagi juurde, siis hea meelega panustan alati kohalikku kogukonda, kui mul on vaba õhtu ja vaba aega," rääkis Gunnar Kotiesen.

"Eesti ühiskonnas kindlasti meil ei ole liiga palju sellist teadlikku tunnustamist. Aina rohkem ja rohkem oleme arenenud ja ikkagi möödaminnes patsutame õlale ja ütleme, et kuule, polnudki nii paha. Täna tunnustame sportlasi ja see on midagi, mis on mu loomusele väga omane. Inimeste julgustamine annab olulise panuse neile, keda me väärtustame. Nende kaudu laieneb see kogu ühiskonda väga suure edasiviiva jõuga," kõneles Karmeli koguduse pastor. "Kogudusena ei saa me öelda, et oleme tohutu suured spordivallutajad, aga selle üle oleme küll uhked, et meil on olemas vähemalt oma jalkatiim. Oleme mõned aastad teinud teismeliste kuttidega seda jalkavärki."

Kõneldes isiklikest kokkupuudetest spordiga, lausus Kotiesen naljatamisi, et on püüdnud olla nii hea kaasaelaja kui vähegi võimalik. "Oma lastele olen andnud spordi tegemiseks vabad käed. Ma ei ole kordagi neile selles osas takistusi seadnud," lisas ta.

Pastor Kotieseni kolmest tütrest ja pisipojast on spordiga otseselt seotud üks tütardest, Kristiine Keren, kes käib Rakvere spordikoolis võrkpallitrennis. "Teised tüdrukud on läinud praegu rohkem kunsti peale üle. Muidu käisid nad jalgpallis, rulluisutamises ja mingeid asju tegid veel," rääkis ta.

Möödunud aasta maakonna parimate sportlaste nimed polnud Gunnar Kotiesenile võõrad. "Nimed ütlevad ikka päris palju, sest ma olen ju kohalik "sõltlane". Mõnedki neist, kes olid kohal, on minu laste eakaaslased, kellega nad on käinud koos lasteaias või ühes klassis koolis."

Lääne-Virumaa 2019. aasta parimateks sportlasteks valiti rahvahääletuse põhjal meestest võrkpallur Martti Juhkami ja naistest kergejõustiklane Kelly Nevolihhin. Noorsportlastest pälvisid tiitli samuti kergejõustiklane Marleen Mülla ja orienteeruja Sander Pritsik. Noormehe isa Aleksander Pritsik, temagi on orienteerumisele pühendunud, kannab läinud aasta parima spordiveterani tiitlit ning 2019. aasta eakas spordiveteran on Karl Tamberg.

Aasta spordiperekonna nimetus läks Sven Hõbemäe ja Mirjam Poolandi perre. Neile andis auhinna üle Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

Tiitli "Tunnustatud võistkond 2019" said aga kõik neli nominenti. Nendeks olid rogainitiim Kaisa Rooba ja Epp Paalberg, Aseri lauatennisenaiskond, külgkorviga mootorrattal kihutav krossipaar Gert Gordejev ja Keit Kivaste ning korvpallimeeskond Rakvere Tarvas. 

Pikemalt saab maakonna sporditähtedest lugeda neljapäevasest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles