Galerii: Suurtükiväelased marssisid läbi Rakvere 

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Suurtükiväepataljon tähista oma aastapäeva traditsioonilise piduliku jalgsirännakuga läbi Rakvere kesklinna.
Suurtükiväepataljon tähista oma aastapäeva traditsioonilise piduliku jalgsirännakuga läbi Rakvere kesklinna. Foto: Vladislav Mussako

Suurtükiväepataljon tähistas neljapäeval oma 102. aastapäeva traditsioonilise piduliku jalgsirännakuga läbi Rakvere kesklinna.

Ühtlasi oli pataljoni aastapäeva puhul Rakvere spordihoone juures avatud kaitseväetehnika näitus. 

Suurtükiväepataljon marssis läbi linna, mälestades rännakuga Rakvere raudteejaamast Vabadussõtta suundunud eelkäijaid. Rännakust võttis osa pea 200 kaitseväelast, keda tervitasid linnatänavatele kogunenud sajad kohalikud lasteaialapsed. Aastapäevale pühendatud traditsiooniline kaitseväelaslik jalutuskäik algas piduliku rivistusega Rakvere raudteejaama esisel platsil, kus 1. jalaväebrigaadi kaplan kapten Peeter Paenurm andis ülevaate pataljoni loomisest ja selle olulisusest Vabadussõja lahingutes ning pataljoni ülem kolonelleitnant Marko Tomentšuk tänas tublimaid kaitseväelasi.

"Pataljoni loomist tingis janu iseseisvuse järele – meie eelkäijate ainukeseks sooviks oli võita rahu ja turvalisust oma lähedastele. Kasvõi oma elu hinnaga. Vähim, mis me teha saame, on nende kangelastegusid mäletada ning oma teenistuses nende järgi joonduda," ütles kolonelleitnant Marko Tomentšuk.

Raudteejaamast liikus kolonn Rakvere Vabadussõja mälestusmärgi juurde, kus vaikuseminutiga anti au langenud relvavendadele. Rännak lõppes Rakvere spordihoone juures toimunud relvanäitusega, mida väisasid sajad lasteaialapsed ning kohalikud elanikud. "Meil oli siiras rõõm näha, et meie traditsiooniline rännak läbi Rakvere on saanud omamoodi traditsiooniks ka kohalike inimeste jaoks. Suur tänu teie soojade soovide, sõbralike käepigistuste ning uudishimulike küsimuste eest," sõnas Tomentšuk. 

Suurtükiväepataljoni asutamiskuupäevaks loetakse 16. jaanuari 1918, mil Eesti sõjaväelaste ülemkomitee ettekirjutusega anti korraldus alustada Eesti 1. suurtükiväebrigaadi formeerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles