Kopteriga “kuldset tundi” püüdmas

Toomas Herm
Copy
Sündmuskohal avanev vaatepilt on päris pelutav.
Sündmuskohal avanev vaatepilt on päris pelutav. Foto: Vladislav Musakko

Kolmapäeva lõuna ajal ei pääsenud ükski tavasõiduk Saksi–Porkuni tee Metskonna ristmikuni. Eemalt võis vaid näha kiirabi, päästeteenistuse ja politsei operatiivsõidukite vilkuvaid tulesid, mis andsid alust oletada, et juhtunud on järjekordne raske liiklusõnnetus.

Juhtuski. Õppuse Kopter legendi järgi põrutas sõiduauto hinnanguliselt kiirusega 110 kilomeetrit tunnis teelt välja vastu puud. “See, kes on rooli taga, see ei vasta,” andis juhuslik mööduja teada häirekeskuse päästekorraldajale. “Nägu on verine ja käed on verised,” lisas ta.

Avarii teinud sõiduki kõrvalistmel olnud naine, kes meeleheitlikult üritas teadvuseta kaasat raputada, oli samuti verine. “Hirmus libe oli, palun tehke midagi,” ütles ta läbi pisarate häirekeskusega suhtlevale mehele, kes andis päästekorraldajale teada, et liiklusõnnetusse sattunud naine raputab meeleheitlikult kõrval istuvat teadvuseta kaasat. Kohe sai ta juhise, et see tegevus tuleb ära keelata. Võib ju sõltuvalt vigastusest saada väiksemgi liigne liigutus kannatanule saatuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles