Kogemustega Kadrina torutootjaid juhib järgmine tippsportlane

Margus Martin
, reporter
Copy
HAKA Plasti asutaja ja üks omanikke Kaul Augasmägi.
HAKA Plasti asutaja ja üks omanikke Kaul Augasmägi. Foto: Rein Sikk

Lääne-Viru maakonna torupealinna Kadrina ettevõte osaühing ­HAKA Plast vahetas tegevjuhti. Firmat selle asutamisest alates eest ­vedanud Kaul ­Augasmägilt võttis töö üle kaheksa aastat samas ettevõttes tootmisjuhatajana ametis olnud Eiko Onga.

“Tegevjuht on jah uus,” kinnitas HAKA Plasti üks omanikke ja juhatuse liige Kaul Augasmägi ning tähendas, et tema taandumise tagamaade kohta ettevõtte igapäevase juhi kohalt on viimasel ajal väga palju küsitud.

“Sellise tasemega ettevõtte juhtimine on samasugune nagu tippsport. Asja hästi tehes tuleb varem või hiljem tippspordist lahkuda. Täpselt samamoodi tuleb varem või hiljem taanduda ettevõtte igapäevasest juhtimisest. HAKA Plasti juhtimine oli minu jaoks tippsport. Mingit muud erilist põhjust siin ei olnudki,” kõneles Augasmägi. “Otsustasin mitte oodata, kuni keegi mulle ütleb, et kuule, Kaul, aeg on kõrvale astuda.”

Ettevõtte igapäevase käekäiguga hoiab juhatuse liikme rollis püsiv Kaul Augasmägi ennast endiselt kursis. Teine juhatuse liige on tema Soome ­partner ja sealne müügidirektor Heikki Markkanen. HAKA Plast alustas eri otstarbega polüetüleenist plasttorude tootmist Kadrina külje all 2003. aasta sügisel. Suurem osa, umbes kuuskümmend kuni seitsekümmend protsenti firma toodangust läheb välisturule.

Peamiselt tarnitakse torusid Balti- ja Põhjamaadesse. Kasumliku ettevõtte eelmise aasta käive oli 11 miljonit eurot. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles