Koolid ihkavad keksu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Projekt “Vahetund” paneb õpilased proovile kummikeksus ja footbag’i mängimises.
Projekt “Vahetund” paneb õpilased proovile kummikeksus ja footbag’i mängimises. Foto: Elmo Riig

Kuna lastel puudub vahetundides aktiivse tegutsemise võimalus, on ellu kutsutud projekt “Vahetund”. Sellega soovitakse koolidesse tagasi tuua vanad head mängud, mis on tulvil liikumist. Koolikoridoride aknalaudadele pannakse kastid vaba aja sisustamiseks mõeldud keksukummide ja footbag’idega. Footbag on pehme tekstiilist pallitaoline kott, millega tehakse jalgade abil trikke.

Selleks et spetsiaalsed värvilised kastid jõuaksid koolidesse, on võimalik kõigil projekti kodulehel teha endale sobivas suuruses annetus.

Projektiga on liitunud üle Eesti 123 kooli, Lääne-Virumaal ootavad keksukumme ja footbag’e suuremad ja väiksemad haridustemplid: Aseri kool, Kunda ühisgümnaasium, Maarjamaa hariduskolleegium, Muuga-Laekvere kooli Laekvere õppehoone, Rakvere reaalgümnaasium, Rakvere eragümnaasium, Tamsalu gümnaasium, Vasta kool ja Veltsi lasteaed-algkool.

Maarjamaa hariduskolleegiumi direktori Pille Vaiksaare sõnul otsib nende kooli aktiivne ja tubli huvijuht võimalusi muuta laste elu mõtestatuks. “Läbi selle saab ka laste toimetulekut parandada, millega me oma asutuses ka tegeleme. Soovime vahetunnid ära sisustada ja need põnevad vahendid seda võimaldavad. Me kasutame häid võimalusi, see on tore asi,” rääkis Vaiksaar.

Projekti maksumus on 25 750 eurot. Summa on igas koolis erinev, sõltudes laste arvust ja ruumide paigutusest. Keskmiselt on iga saja lapse kohta arvestatud 15 keksukummi ja 12 footbag’i, lisaks karbid ja trükised mängujuhenditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles