Viru Instituut kogub viru lugusid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Viru Instituut kutsub koguma lühilugusid kohalikust keelest ja virulastest. Foto on illustratiivne.
Viru Instituut kutsub koguma lühilugusid kohalikust keelest ja virulastest. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Viru Instituut kutsub huvilisi üles koguma lühilugusid kohalikust keelest ja virulastest. Lugusid võib esitada kirjalikult või helisalvestisena, kuid need peavad sisaldama kohaliku keele näiteid.

Need võivad olla üksikud sõnad, fraasid, kõnekäänud, lühijutud, naljad või muu. Lisaks on oodatud lood keele, riietuse, koolielu, toidu, kodutööde, pidude, mängude, lemmikraamatute, muusika, tegevuste, samuti vanavanemate, vanemate ja laste erinevuste kohta läbi aegade. Need võivad olla ka naljad igapäevaelust. Võib lisada ka mälestusi vanavanematelt, sealhulgas salmikutest, päevikutest ja mujalt.

Kogutud materjalile palutakse lisada andmed sõnade autori, koguja ja koha kohta koos selgitavate märkustega, mis tähenduses või olukorras sõna või väljendit kasutati, milline on selle päritolu, kuidas on autor selle saanud.

Loo kokkupanemisel on abiks eelnevatel aastatel kogutud tööd, millega on võimalik tutvuda Viru Instituudi kodulehel. Osalema kutsutakse nii koolinoori kui ka täiskasvanuid.

Tööd avaldatakse instituudi kodulehel autorite nõusoleku korral kogumikuna. Kogutud materjalid antakse üle Eesti rahvaluule arhiivile. Täiskasvanuid ja koolinoori tunnustatakse eraldi auhindade ja meenetega.

Tööd palutakse saata elektrooniliselt aadressil marge@viruinstituut.ee hiljemalt 31. augustiks.

Rohkem infot saab Viru Instituudi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles