Bussiliin sai pärast kriitikat peatusi juurde

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kadrina–Salda–Tapa bussiliinil avati pärast probleemi ilmnemist kolm uut ametlikku peatust: Tõnikse, Salda teerist ja Antsu.
Kadrina–Salda–Tapa bussiliinil avati pärast probleemi ilmnemist kolm uut ametlikku peatust: Tõnikse, Salda teerist ja Antsu. Foto: Ain Liiva

Läinud aasta septembris kirjutas Virumaa Teataja probleemist, et avalike liinide bussid ei peatu enam mitteametlikes peatustes ega võta teeotstest peale kooli tõttavaid lapsi. Nüüdseks on Kadrina–Salda–Tapa liinile lisatud kolm ametlikku peatust, uusi peatusi on mujalgi.

Viimati kinnitas Tapa vallavalitsus ametlike peatustena Antsu ja Salda teeristi, mis mõlemad asuvad liinil number 46. Juba varem oli Kadrina vald avanud samal liinil Tõnikse peatuse.

Just kõnealuse bussiliini tõttu sai probleemist teada laiem avalikkus. Liinil number 46 Kadrina–Salda–Tapa sõidab rahvakeeli “koolibuss”, sest õpilased kasutavad seda kõige rohkem. Kuigi tegemist on avaliku liiniga, millele kehtivad omad reeglid, peatus buss varem igas teeotsas, kus lapsed ootasid. Bussijuht lihtsalt oli oma küla mees, kuid tegelikult ta eiras seadust: avaliku liini buss ei tohi reisijaid peale võtta ega maha lubada tähistamata peatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles