Kui hästi tunnete Rakvere teatrit? Viktoriin 3!

Inna Grünfeldt
Copy
Rakvere teatri kaduvikumehed Kadu ja Viku.
Rakvere teatri kaduvikumehed Kadu ja Viku. Foto: Teet Suur

Rakvere teater saab 24. veebruaril 80-aastaseks. Selle puhul ilmub neljal järjestikusel laupäeval Virumaa Teatajas viktoriin, mis vaatab teatri ajalukku.

Rakvere teater saab 24. veebruaril 80-aastaseks. Selle puhul ilmub neljal järjestikusel laupäeval Virumaa Teatajas viktoriin, mis vaatab teatri ajalukku. Vastaja, kes annab kõige enam õigeid vastuseid, saab auhinnaks kutse 15. veebruaril toimuvale pidulikule Rakvere teatri juubeliõhtule.

Vastused tuleb saata hiljemalt järgneva nädala reedeks aadressil viktoriin@rakvereteater.ee või tuua paberkandjal Rakvere teatrisse. Vastusele on vaja lisada vastaja nimi ja telefoninumber.

Eelmise korra õiged vastused: A. H. Tammsaare / A. Särev “Põrgupõhja uus vanapagan”; 1951. aastal Rakverre teatrisse loodud venekeelsest trupist kujunes hiljem välja Kohtla-Järve vene draamateatri tuumik. Maria Merjanskaja on olnud nii Rakvere teatri kui ka Kohtla-Järve vene draamateatri direktor; Rakvere teatri kõige suurema mängukordade arvuga lavastus on olnud “Oscar ja Roosamamma: Kirjad Jumalale”, kuid üle 188 mängukorra on kogunud ka “Pipi Pikksukk” ja “Täismäng”.

Küsimused

1. Legendi järgi andis Juhan Liiv Estonia teatrimaja ehituse heaks oma pintsaku. Rakvere teatrimaja ehitusse olid samuti kaasatud kohalikud kultuurihuvilised. Kui 1929. aasta 27. jaanuaril alustati teatrimaja ehituseks tarviliku paekivi vedamise talgutega, siis saabus varahommikul teatrimaja juurde üks teatrihuviline talumees ning tõi kaasa koorma raudkive oma põllult. “Ei tahtnud tühja käega tulla, seepärast tõin omalt poolt ka mõned kivid teatrimaja alusmüüri,” kommenteeris mees oma tegu. Hiljem, kui tellitud koormad kõik teatrimäele veetud said, tõi ettevõtlik mees oma põllult neli koormat raudkive juurdegi. Mis oli selle isiku nimi?

2. Millisele Rakvere teatri lastelavastusele on muusikalise kujunduse teinud Gunnar Graps ja liikumise seadnud Mait Agu?

3. Kes peanäitejuhtidest tahtis (teatri 25. hooajal) anda Rakvere teatrile satiiri- ja komöödiateatri profiili ning esines selle mõttega ka ajakirjanduse veergudel?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles