Avaldati toetuskõlblike elektriautode nimekiri

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Virumaa Teataja testis mullu suvel elektriautot Hyundai Kona. 
Virumaa Teataja testis mullu suvel elektriautot Hyundai Kona. Foto: Ain Liiva

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL) avaldas toetuskõlblike elektriautode nimekirja. Taotlusi elektriautode ostutoetuse saamiseks on võimalik esitada alates 17. jaanuarist.

Taotlust saab esitada struktuuritoetuste iseteeninduskeskkonnas. Toetuse suurus on 5000 eurot ühe täiselektrilise M1 või N1 kategooria sõiduki ostmiseks. Täpsem informatsioon on keskkonnainvesteeringute keskuse kodulehel.

Ostutoetuse üheks tingimuseks on elektersõiduki soetamine AMTEL-i tunnustatud automüüjalt, kelle nimekiri on leitav AMTEL-i kodulehelt. Samas on ka nimekiri pakutavatest autodest, millele toetus laieneb.

“Elektriautode mudelite arv suureneb ja hinnatase alaneb,” lausus AMTEL-i tegevjuht Arno Sillat. “Kasutades KIK-i toetust, on alates 17. jaanuarist võimalik elektriauto soetada hinnaga alates 14 990 eurot. Arvestades, et elektriauto energiakulu 100 kilomeetri läbimiseks on umbes kaks eurot, on tegemist väga soodsa liikumisvahendiga.”

Sillat lisas, et 15 000 eurot maksev elektriauto on siiski kõige odavam elektriauto. “Valdav osa autosid jääb kõrgemasse hinnaklassi,” täpsustas ta. “Tasuta lõunaid paraku ei ole ning elektriautode hinnalangust toetab sisepõlemismootoriga masinate hinnatõus.”

Mõned elektriautod, mille soetamiseks saab taotleda toetust: Audi e-tron 50 quattro Launch Edition (hind 59 000 eurot), BMW i3 (43 350), Hyundai Ioniq Electric 38 kWh (38 990), Hyundai Kona Electric 64 kWh (41 990), Škoda Citigo E IV (19 890), Volkswagen e-up! (19 990).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles