Õpiretk Olkiluoto tuumajaama viis kõheduse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Eestisse esimest moodulreaktorit plaanivad Fermi Energia OÜ mehed korraldasid peamiselt Viru-Nigula vallaga seotud inimestele külaskäigu Olkiluoto tuumajaama.
Eestisse esimest moodulreaktorit plaanivad Fermi Energia OÜ mehed korraldasid peamiselt Viru-Nigula vallaga seotud inimestele külaskäigu Olkiluoto tuumajaama. Foto: Liis Krigul

Eesti esimese tuumajaama generaatorite, Fermi Energia OÜ meeste eestvedamisel käisid läänevirulased eelmisel nädalal naabrite juures Soomes sealse Olkiluoto tuumajaamaga tutvumas. Küsimused said vastuse ja hirm vähenes.

Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev külastas eelmisel suvel Tšornobõlit ja tal on pooleli sealsetest õudustest jutustav raamat. Sealsed emotsioonid olid tal väga eredalt meeles. Ja kui ta kuulis, et Kundasse võiks kerkida tuumajaam, oli ta skeptiline.

“Täna olen vähem,” lausus Vassiljev. Selle põhjuseks on külaskäik, millel ta eelmisel nädalal viibis. Koos Peep Vassiljevi, Rakvere linnavolikogu liikme Allan Jaakuse ja kahe mehega Fermi Energiast külastas Eurajoki vallas asuvat Olkiluoto tuumajaama tosin Viru-Nigula vallaga seotud inimest. Nii mõnedki neist nimetasid külaskäigu põhjusena seda, et oma silm on kuningas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles