Viru malev taastab vastsete liikmete jaoks vana tava

Margus Martin
, reporter
Copy
Kaitseliidu Viru maleva liikmed olid sügisel Rakvere raudteejaama juures toimunud rivistusel koos linlastega tunnistajaiks maleva uue pealiku kolonelleitnant Jaanus Ainsalu ametisse asumise tseremoonial.
Kaitseliidu Viru maleva liikmed olid sügisel Rakvere raudteejaama juures toimunud rivistusel koos linlastega tunnistajaiks maleva uue pealiku kolonelleitnant Jaanus Ainsalu ametisse asumise tseremoonial. Foto: Vladislav Musakko

Kaitseliidu Viru malev elustab paari aasta pikkuse vaheaja järel uute liikmete truudusevande piduliku andmise tava.

Siinse maleva teavituse ja tsiviil-sõjalise koostöö spetsialist Seidi Lamus-Tšistotin kõneles, et viimase mõne aasta jooksul liitunud kodutütred, noorkotkad, naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased tõotavad truudust Kaitseliidule ja Eesti riigile eeloleval laupäeval Viru-Nigula vallas Pada linnamäel, kus asus muistne linnus ning mille eest kannab nüüd hoolt Kaitseliidu Viru malev. Vande annab 75 malevlast.

“Tseremoonia toimub viimasel kolmel aastal malevaga liitunutele, kes pole veel vannet andnud. Sündmus tuleb pidulik – tõrvikute ning küünalde valgel. Tegemist on erilise momendiga, millest saavad samamoodi osa kõikide malevlaste lähedased,” rääkis Seidi Lamus-Tšistotin. Ta lisas, et kui muidu korraldatakse samasuguseid tseremooniaid siseruumides, läheneb Viru malev asjale teistest erinevalt.

Kahe viimase aasta jooksul on Kaitseliidu Viru maleva liikmeskond kasvanud stabiilselt: ülemöödunud aastal oli malevaga liitunud kaitseliitlasi ja naiskodukaitsjaid 41 ja mullu 37. Maleval on ligikaudu 1600 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles