Käsipalli meistriliiga naaseb pikalt pausilt

Margus Martin
, reporter
Copy
SK Tapa üks kogenumaid mängumehi Aleksander Oganezov (palliga) naaseb vigastuspausilt ja saab taas koduklubi aidata.
SK Tapa üks kogenumaid mängumehi Aleksander Oganezov (palliga) naaseb vigastuspausilt ja saab taas koduklubi aidata. Foto: Ain Liiva

Sellel nädalal lõppeb pikk, rohkem kui kuu aega väldanud paus Eesti meeste käsipalli meistriliigas. Spordiklubi Tapa võõrustab poole peale jõudnud meistrivõistluste järgmises voorus neljapäeval HC-d Tallinn.

Avavoorus üllatasid tapalased pealinna klubi ja saavutasid magusa 21:20 võidu. Kolm ülejäänud omavahelist mängu, neist üks meistri- ja kaks karikavõistluste arvestuses, lõppesid Tallinna meeskonna paremusega.

HC Tallinn lõpetas eelmise aasta kolme järjestikuse liigavõiduga, Tapal on viimastest mängudest all võit Aruküla üle ja napp kaotus Põlva Servitile.

"Oleme kõvasti treeninud, kuus-seitse korda nädalas kindlasti. Füüsiline võimekus on paranenud. Nüüd on vaja mänge, et koostööd lihvida," rääkis tapalaste peatreener Elmu Koppelmann. Tema sõnul on vigastuspausilt naasnud Aleksander Oganezov, Martin Adamson välismaalt ning loodetavasti saab meeskonda samuti aidata Taanis õppimist ja treenimist jätkav Vahur Oolup.

HC-l Tallinn oli suur osa pallureid Eesti rahvuskoondise laagris ning pealinlaste juhendaja Risto Lepp tunnistas, et rõhk oli pika pausi ajal üldfüüsilisel ettevalmistusel. "Hooaeg on veel pikk, ja et lõpuni vastu pidada, pidime sellega tegelema. Nüüd on viis koondislast tagasi ja saame ühiselt pallitrenni tegema hakata," kõneles Lepp. "Hooaja teise poole mängugraafik laseb lõpuks ka normaalselt treenida, sest esimesed neli kuud tegelesime vaid mängimise ja taastumisega. Puudusi näeb mängudes, aga neid parandada ja pallureid arendada saab treeningutel, millest jäi selgelt hooaja esimesel poolel puudu."

SK Tapa ja HC Tallinn panevad palli mängu Tapa spordihoones neljapäeval kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles