Virumaa korteriühistute foorum keskendub renoveerimistoetustele

Inna Grünfeldt
Copy
Kortermaja. Foto on illustreeriv.
Kortermaja. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Rakveres Art Hotelli konverentsiruumis laupäeval, 25. jaanuaril toimuval EKÜL-i Virumaa korteriühistute foorumil võetakse kõneks renoveerimistoetuste nappus.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul põhjustavad kokku kuivanud renoveerimistoetused korteriühistutes suurt pettumust. "Riikliku toetuse taotlusvoorus dokumentide esitamisele eelneb mitme aasta pikkune aja- ja rahakulukas ettevalmistustöö oma kodumajas. Kui võimalus paari minutiga taotlusvoorus löögile pääseda tundub sama suur kui lotos võita, võib juhtuda, et mõni ühistu loobub renoveerimisest hoopis," rääkis Jaadla.

See aga oleks tema sõnul ohtlik areng. "Siiani on korteriühistud ise olnud renoveerimisest väga huvitatud, mis eristab meid teistest Euroopa endise idabloki riikidest, kus huvi renoveerimise vastu on pigem leigevõitu," selgitas Jaadla. "Ei saa aga loota, et poole sajandi vanune elamufond, mis tungivalt parendusi vajab, kuidagi iseenesest paremuse poole liikuma hakkab. Siin vajab Eesti siiski pikaajalist ja tõhusat strateegiat, milles korteriühistutel on minu hinnangul oluline roll," nentis Jaadla.

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Praeguseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles