Avatud talude päev toimub tänavu 19. juulil

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Avatud talude päev kogub aasta-aastalt populaarsust.
Avatud talude päev kogub aasta-aastalt populaarsust. Foto: Eero Vabamägi

Kuues üleeestiline avatud talude päev toimub sel aastal pühapäeval, 19. juulil, kuid nagu mullugi võtab osa talusid külastajaid vastu ka päev varem.

“Avatud talude päevast on kujunenud igasuvine üleeestiline tippsündmus, millest saab vahetult osa iga kümnes eestimaalane. Arvata võib, et suur huvi eri tüüpi talude tegemiste vastu püsib ka tänavu, kui nad juulikuu teises pooles taas üheks-kaheks päevaks külastajatele oma väravad avavad,” rääkis maaeluminister Arvo Aller. “See on hea võimalus vahetult tutvuda maaeluga, sellega, kuidas kasvab Eesti toit ning kui mitmekesine on siinne talutootmine. Hinnakem seda tegevust vääriliselt, sest see on oluline meie kõigi jaoks.”

Avatud talude põhipäev on pühapäev, mil on avatud kõik osalevad talud. Taludel on võimalus olla avatud ka laupäeval. Eelmisel aastal võtsid paljud talud lisaks pühapäevale külastajaid vastu laupäeval.

Taludele, maa- ja põllumajandustootmisettevõtetele algab avatud talude päevale registreerumine veebruari alguses.

Märtsi lõpus ja aprilli alguses toimub kaks piirkondlikku infopäeva, kus jagatakse teabematerjale ning nõuandeid eelmiste aastate kogemustest.

2019. aastal külastati avatud talude päeva raames ta­lusid, põllumajandustootmis- ja maaettevõtteid rohkem kui 195 000 korral, mis oli 35 000 külastuse võrra enam kui 2018. aastal. Oma uksed avas 311 talu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles