Orienteerujad käisid Soomes lumel

Margus Martin
, reporter
Copy
Sander Pritsik (paremal).
Sander Pritsik (paremal). Foto: Ain Liiva

Rakvere Orienteerumis­klubi sportlased Kelly Vildek, Sander Pritsik ja Siim Turban võistlesid põhjanaabrite juures Soomes Sonkajärvil.

Mõlemad noormehed mahtusid nädalalõpu kahel päeval toimunud suusaorienteerumise lühi- ja tavaraja võistlusel, mis oli ühtlasi Soome koondise katsevõistlus, kuni 20-aastaste vanuseklassi esitosinasse. Tehniliselt keerulistes ja teisel päeval sulailma tõttu ka füüsiliselt rasketes oludes tuli Sander Pritsik lühirajal kuuendale ja tavarajal üheksandale kohale.

Siim Turban lõpetas mõlemad distantsid 12. positsioonil. Naiste põhiklassis sai Kelly Vildek lühirajal 12. ja tavarajal 16. koha.

“Minu jaoks olid need esimesed suusaorienteerumisvõistlused sel hooajal,” lausus kahe viimase aasta Lääne-Virumaa parim noorsportlane Pritsik. “Kuna hetkel Eestis lund pole, tuleb otsida muid lahendusi ja käia võistlemas seal, kus lund on. Sain positiivset tagasisidet oma praegusest seisust ning tulemused olid ka üle keskmise head. Rajad olid pigem tehniliselt keerukamad, kui oleks oodanud, ning füüsiliselt ka üsna nõudlikud.”

Sander Pritsiku talvise võistlushooaja peamine siht on kuu aja pärast Rootsis Umeås toimuvad juunioride maailmameistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles