Algab käsitööõllede pruulimisvõistlus

Inna Grünfeldt
Copy
Käsitööõlle tegemine on omaette kunst.
Käsitööõlle tegemine on omaette kunst. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti Väikepruulijate Liit kuulutab välja traditsioonilise käsitööõlle pruulimisvõistluse, mille raames selgitatakse välja Eesti hobitegijate parimad õlled.

Käsitööõllede pruulimisvõistlus toimub tänavu kolmandat korda. Võistluse korraldaja Sulev Linnu sõnul on konkursi tase iga aastaga tugevamaks läinud ning tal on hea meel näha, et käsitööõllede kultuur Eestis edeneb. "Julgustan kõiki kodupruulijaid end proovile panema ja oma töid konkursile tooma. Paljud tänased käsitööõllede pruulikojad on alustanud just kodus pruulimisest," ütles Lind. Ta soovitas käsitööõllehuvilistel alustada ettevalmistustega juba praegu, sest keerulisemate õllede pruulimine võib võtta mitu kuud.

Eelmisel aastal osales võistlusel 34 kodupruulijat ja esitati 44 võistlustööd ning võistlusõllesid laekus nii Ida- kui ka Lääne-Virumaalt. Parimaks hobitegija õlleks kuulutati Aare Laanmetsa doppelbock Ükssarv John, mis sai kiita täidlase tumeda karamelli ja leivakooriku maitse eest, mis olid kohtunike hinnangul stiilipuhtalt tasakaalus. Lahjemate ehk alla 7% kangusega õllede kategoorias tunnistati parimaks Tarmo Tederi kuusevõrsetega pruulitud käsitööõlu Metsaline.

Sel aastal on samuti kaks võistlusklassi: kuni 7% alkoholisisaldusega õlled ja üle 7% alkoholisisaldusega õlled. Osalemiseks tuleb 31. maiks esitada kuus pudelit toodet. Lisainfot konkursi kohta saab Eesti Väikepruulijate Liidu kodulehelt http://www.evpl.ee/kuidas-osaleda-2020-aasta-kasitooollede-pruulimisvoistlusel/. 

Võitjad kuulutatakse välja Eesti väikepruulijate festivalil, mis toimub 3.–4. juulil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles