Virumaal hoiatavad liiklejaid kaks muutteabega infotablood

BNS
Copy
Muutteabega infotablood aitavad autojuhtidel Virumaal ohutumalt liigelda.
Muutteabega infotablood aitavad autojuhtidel Virumaal ohutumalt liigelda. Foto: maanteeamet

Lääne-Virumaal Sämi ja Ida-Virumaal Varja asula lähedal käivitas maanteeameti liiklusjuhtimiskeskus sel kuul muutteabega infotablood, mis hoiatavad liiklejaid muutlike teeolude eest.

Maanteeamet valis just need kohad muutteabega infotabloode jaoks, sest nendevahelisel lõigul võivad teeolud talveperioodil väga järsku muutuda. Nimelt on kõrgel pankrannikul kulgev Tallinna–Narva maantee lõik kohati avatud tugevale külgtuulele ja tuisule ning sellel asub kaks arvestatavat orgu: Pada ja Purtse.

"Kuigi käesolev talv on kohati olnud rekordiliselt soe, on libedusetõrjet tulnud maanteedel teha regulaarselt," lausus liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa. "Niiske ja nullkraadi ümber kõikuvate temperatuuridega ilmastik on näidanud, et ootamatult teedele tekkiva libeduse eest hoiatavad süsteemid on vajalikud."

Muutuvteabega infotablood hakkavad edastama teavet Sämi–Varja teelõigu ilmaolude ja liiklustakistuste kohta. Kui põhimaantee on suletud, saab infotabloode abil suunata liiklejad paralleelsele Sämi–Sonda–Kiviõli maanteele.

AS-i IB Foor tarnitud ja paigaldatud leedtehnoloogial põhinevad infotablood koosnevad liiklusmärgi alast, kuhu saab kuvada eri märke, ning selle all paiknevast kahest tekstireast.

Infotabloode eeldatav tööiga on vähemalt kümme aastat ja maksumus koos paigaldusega oli 95 800 eurot.

Infotabloosid juhib ja haldab maanteeameti liiklusjuhtimiskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles