Eesti geoloogiateenistust hakkab juhtima Sirli Sipp Kulli

Inna Grünfeldt
Copy
Sirli Sipp Kulli.
Sirli Sipp Kulli. Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Alates 27. jaanuarist asub Eesti geoloogiateenistuse (EGT) juhi kohale Sirli Sipp Kulli.

Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa sõnul on EGT alates asutamisest kahe aasta jooksul teinud läbi kiire arengu. "Alustatud on meie maapõue uuringute ja kaardistusega, valminud on uus puursüdamike hoidla ning koostöös ülikoolidega käib hoogne teadustöö," lisas ta.

"Olen rõõmus ja tänulik, et saan EGT juhtimises rakendada viimase kolme aasta jooksul kogutud koostöökogemusi Soome, Prantsusmaa, Rootsi ja Kreeka geoloogiateenistustega ning panustada väga headele kontaktidele Euroopa eri ülikoolidest ja maapõuevaldkonna erialaliitudest," rääkis Sipp Kulli. Ta ütles, et esmase tähelepanu pöörab ta koostööle Eesti teadlaskonna, maapõuega seotud ametkondade ja tööstuste vahel. "Usun, et riik peab omama tänapäevaste meetoditega määratud infot, kus, millise koostisega ning millises koguses paiknevad maapõuevarad, samuti nagu iga hea taluperemeeski peab teadma, mitu viljakotti sügisel aita varuks kogutud on," sõnas Sipp Kulli.

Sipp Kulli on Tallinna tehnikaülikooli diplomiga keemiainsener ja tal on loodusteadustes magistrikraad. Varem on ta töötanud tehnikaülikoolis teadurina, AS-is Viru Keemia Grupp arendusprojektidega, Intertek Caleb-Brett Eesti esinduse juhina ja rakuravi klastris. Praegu on ta maavarade, kaevandusjääkide ja elektrooniliste jäätmete bioväärindamise tehnoloogiate arendamisega tegeleva BiotaTec OÜ tegevjuht ja omanik. Lisaks on ta AS-i Teede Tehnokeskus ja AS-i Metrosert nõukogude esimees.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalas oleva EGT ülesandeks on esindada riiki üldgeoloogiliste uurimistööde ja geoloogiliste uuringute tegemisel, geoloogilise teabe säilitamisel ja kättesaadavuse tagamisel, valitsusasutuste nõustamisel ning avalikkuse maapõuealasel teavitamisel.

EGT endine juht Alvar Soesoo lahkus ametist eelmise aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles