Aasta tooteks valitud krõbe tasku sai tunnustuskleepsud külge

Merly Raudla
Copy
Lääne-Virumaa aasta toode krõbe tasku keedukreemi ja šokolaadiga.
Lääne-Virumaa aasta toode krõbe tasku keedukreemi ja šokolaadiga. Foto: Ain Liiva

Pätsi pagaritöökoja eelmise aasta üks uudistooteid, rahva südame võitnud ning tunnustuse "Lääne-Virumaa aasta toode 2019" pälvinud krõbe tasku keedu­kreemi ja šokolaadiga sai Virumaa Teataja välja antava märgiskleepsu kätte.

Hõrk suur maiustus oli Päts OÜ ühe eestvedaja Kaja Halliku sõnul pagaritöökojas algul vastakaid tundeid tekitanud: osa proovijaid leidis, et krõbedas taskus on kõike võibolla natuke liiga palju. "Aga see võitis klientide südamed ning neid pandi kinni isegi telefoni teel. Tallinnast helistati, et oleme Rakveresse tulemas, kas krõbedaid taskuid jagub. Tagasiside oli üllatavalt positiivne," kõneles Kaja Hallik.

Aasta toote nimetuse võit oli Pätsi pagaritöökojas suur üllatus. Kui auhinnagalal, mis toimus reedesel päeva, kuulutati aasta toode välja, polnud krõbedaid taskuid kuigi palju ette tehtud. Laupäeval aga joosti neile tormi, kuid taskuid jätkus üksnes kiirematele. Nüüd tehakse krõbedaid taskuid iga päev ja kõik soovijad peaks olema saanud võimaluse selle hõrgu maiustusega suu magusaks teha.

Kaja Hallik ütles, et väikeses pagarikojas katsetatakse uusi tooteid tihtipeale. "Need sünnivad päevatöö käigus ja saame kohe kohapeal tagasisidet. Sellest sõltub, kas teeme seda toodet ka homme ja ülehomme," selgitas ta. Peamine ideede generaator on pereettevõtte teine tugisammas Heiki Hallik. "Ta on julge katsetaja. Ta paneb tihtipeale üpris hulle maitseid kokku. Tegemist on toiduainetega, see pole raketiteadus. Kui maitsvad komponendid kokku panna, tuleb mõnus roog ja emotsioon," lisas Kaja Hallik.

Aasta toode selgitati rahvahääletusel ja tiitel anti Päts OÜ-le üle 15. novembril peetud ettevõtluse galal, mille korraldasid Virumaa Teataja, Lääne-Viru arenduskeskus ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles