Saunafestival kolib Rakverest Võsule

Andres Pulver
Copy
Järgmisel suvel pannakse saunafestivali telgid Rakvere kesklinna asemel püsti hoopis Võsu rannamändide all.
Järgmisel suvel pannakse saunafestivali telgid Rakvere kesklinna asemel püsti hoopis Võsu rannamändide all. Foto: Ain Liiva

Eelmisel aastal Rakvere linnale 18 000 eurot maksma läinud ja linna esindusürituseks kavandatud saunafestivali tänavu maakonnakeskuses ei tule. Ekslinnapea Marko Torm otsustas tänavu ise saunafestivali korraldada ning teha seda hoopis Võsul.

Rakvere linnapea Triin Varek meenutas, et initsiatiiv ja mõte Rakveres saunafestival korraldada tulid tollaselt linnapealt Marko Tormilt ning tollal tundus see igati vahva ideena. Siinkohal ei tasu unustada, et juba Soome vabariigi 100. aastapäeva pidustuste raames korraldas Rakverest pärit, kuid pea kogu elu Soomes elanud Sander Mosel, kes on Marko Tormi tädipoeg, Soomes saunafestivali. Tõsi küll – ka see lõppes krahhiga. Ent juba toona oli Moseliga juttu, et saunafestivali võiks korraldada ka Rakveres, kus tal on hea “onupojapoliitika” varnast võtta.

Sander Moselit saunafestivali korraldajate seas polnud ja ametlikult korraldas festivali Rakvere linnavalitsus. Kui Torm pärast 184 müüdud piletiga festivali linnavolikogu istungil lisaeelarvega raha juurde küsis – ja ka sai –, põhjendas ta, et esimene aasta läheb ikka ürituse tööle saamiseks ning järgmisel korral saab odavamalt hakkama, sest paljusid asju saab kasutada ka järgnevatel aastatel. Samuti oli juttu festivali linna esindusürituseks muutmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles