Rakvere mantlitootjale kuulutati pankrot

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
MasCara rõivakauplus Rakveres.
MasCara rõivakauplus Rakveres. Foto: Ain Liiva

Viru maakohus on välja kuulutanud Mascara Coats OÜ pankroti. Mullu novembris koondas Rakveres tegutsenud rõivatootja kõik 46 töötajat.

Kohtule esitatud dokumentides põhjendas ettevõtte omanik Priit Kivi, et tellimuste arv on drastiliselt vähenenud. Turule on tulnud järjest rohkem odavate hindadega kaubamärke, millega konkureerida on raske või võimatu.

“Suur osa konkurentide toodangust valmib Aasia maades, kus tootmise hind on kordades madalam,” vahendas tema sõnu ajaleht Postimees. “Seetõttu muutusid MasCara mantlid massitarbija jaoks liiga kalliks.”

MasCara võlad küündivad 800 000 euroni. Suurimad võlausaldajad on Swed­bank ja Baltika. Umbes 60 000 euro suurune võlg on ka maksuameti ees. Rõivatootja peamine vara on Rakveres Jaama puiesteel asuv maja, kus valmisid MasCara rõivad. Kinnistul on Swedbanki hüpoteek. MasCara Coatsi käive on viimase kolme aasta jooksul olnud stabiilselt üle miljoni euro. 2018. aastal langes mantlitootja aga enam kui 60 000 euroga kahjumisse.

MasCara Coats OÜ on Eesti kapitalil põhinev tootmisettevõte, mis kasvas välja õmblusvabrikust Virulane. Viimane kuulus omakorda eelmise sajandi lõpust Baltika Gruppi. Baltika otsustas Virulase müüa 2010. aastal, mil sündiski MasCara kaubamärk.

MasCara valmistas mantleid, jopesid, aga ka kleite. Firma mantleid müüakse veel näiteks Tallinna Kaubamajas, kus nende hind on kuni 130 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles