Piiritusetehase omanik on suures kahjumis

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Estonian Spirit OÜ juhatuse liige Sven Ivanov.
Estonian Spirit OÜ juhatuse liige Sven Ivanov. Foto: Ain Liiva

Eesti ainuke piiritusetootja, Rakvere piiritusevabriku omanik Estonian Spirit OÜ on neli aastat järjekindlalt kahjumit teeninud. Kokku on miinust kuhjunud pea kuus miljonit eurot, kirjutab ajaleht Postimees.

Kuidas on üldse võimalik niimoodi elus püsida, küsis Postimees retooriliselt ja pakkus, et omanikud on ettevõttesse raha pidevalt juurde pannud. “Firma majandusaasta aruandest nähtub, et omakapitali on suudetud vee peal hoida tänu “muudele reservidele”,” kirjutab ajaleht. “Tavaliselt tähendab see seda, et omanikud pumpavad ettevõttesse raha juurde. Lisaks osaühingu avalikule näole Sven Ivanovile seisab Estonian Spiriti taga Urmas Nimmerfeldt, kes teenis oma rikkuse metsatööstusfirma Sylvester müügist.”

Viimasest esitatud aruandest nähtub, et Estonian Spirit teenis 2018. aastal veidi üle 800 000 euro kahjumit. Kusjuures ettevõtte käive on püsinud kogu aeg stabiilselt kahe miljoni euro juures.

Viimasel ajal on Estonian Spirit kõvasti töötajate arvu vähendanud. Kui 2018. aasta suvel töötas seal 34 inimest, siis läinud aasta lõpu seisuga kõigest üheksa. Möödunud aasta lõpus teatas Estonian Spirit, et sulgeb Rakvere piiritusevabriku ja kolib kogu tootmise Moe külla. Kuigi algselt oli plaanis teha Rakvere piiritusetehasesse suurem investeering, on praeguseks selgunud, et see ei oleks mõistlik, ütles Sven Ivanov eelmise aasta lõpus BNS-ile. Ta lisas, et otsus on vastu võetud ja tootmistegevus lõpetatud, kuid veel ei ole kolimist alustatud.

“Praegu on projektitegemise aeg ja on keeruline öelda, kaua see aega võtab. Ma ise vaikselt loodan, et võibolla 2021. aasta kevadel juba saaksime Moel tööle hakata,” kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles