Kaitseliidu Viru malev taastas vande piduliku andmise traditsiooni

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarja kodutütred Kelin Meidla ja Stella-Mia Meidla ametlike dokumentidega pärast tseremooniat.
Väike-Maarja kodutütred Kelin Meidla ja Stella-Mia Meidla ametlike dokumentidega pärast tseremooniat. Foto: Ain Liiva

75 Viru maleva kaitseliitlast, kodutütart, naiskodukaitsjat ja noorkotkast olid laupäeval valmis 11. sajandist pärit endise Pada muinaslinnuse asukohal andma Kaitseliidu liikme ja eriorganisatsiooni liikme vannet.

Tseremoonia toimus paariaastase pausi järel viimasel kolmel aastal malevaga liitunutele, kes polnud veel vannet andnud. Traditsioone murdsid välitingimused, üldjuhul eelistatakse neile tubaseid. Põlesid tõrvikud ja lõke. Rivistunute tähtsat sündmust olid tunnistama tulnud kümned sugulased ja tuttavad. Ühtse rivina seistes kuulati kõnesid, taustal mängis isamaaline muusika.

Väike-Maarja kodutütred Kelin Meidla ja Stella-Mia Meidla, kes juhtumisi on omavahel sugulased, liitusid kodutütarde ridadega veidi rohkem kui aasta eest pereliikmete eeskujul. Tüdrukute sõnul on Viru maleva kodutütardeks olemine puhas patriotism.

“Ma olen oma isamaa eest väljas,” sõnas Stella-Mia Meidla küsimuse peale, mida tähendab kodutütreks olemine. Vähemalt kord kuus kokku saavad kodutütred tegutsevad ühtselt nii matkates kui ka piparkooke küpsetades. Ühtehoidmist ja ühtekuuluvustunnet kõrgelt hindavad tüdrukud on tänulikud, et saavad olla osa Viru maleva kodutütarde rühmast. “Kõige enam meeldivad mulle meie matkad, kus liigume omal jalal looduskaunisse kohta, paneme ise püsti lõkke ja grillime ning sealjuures ka meisterdame midagi,” ütles Stella-Mia Meidla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles