Kadrina tegi ajalugu: vaagiti kohaliku kooli tulevikku

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kadrina hariduskonverentsil esinenud ettevõtja, CADrina idee autori Juhan Viise kõne sütitas ja ühendas kogukonda looma paremat kooli.
Kadrina hariduskonverentsil esinenud ettevõtja, CADrina idee autori Juhan Viise kõne sütitas ja ühendas kogukonda looma paremat kooli. Foto: Lisete Laisaar

Kadrina kool on nagu paljud teised maakonna haridustemplid stardijoonel. Rakvere riigigümnaasiumi valmimine kahe aasta pärast sunnib küsima, kuidas edasi. Kadrina julgeb juba praegu arutada, milline on parim kool aastal 2030. Kas jätkama peaks keskkooli või põhikoolina?

Kui kasutada Aru Grupi asutaja ja juhataja, CADrina idee autori Juhan Viise sõnu, siis Kadrina tegi laupäeval oma avaliku mõttevahetusega ajalugu.

Maakonna üks omanäolisemaid ja tugevamaid keskkoole, kus õpib 607 õpilast, gümnasiste nende seas 111, on tänu headele õpitulemustele, tugevatele õpisuundadele, koostööle kõrgkoolidega, insener-tehnilisele õppele ja kooli vapiüritusele CADrinale oma elujõulisust tõestanud. Ometi võib sellest kõigest vähe olla. Juba varsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles