Alates veebruarist muutub oluliselt politseitöö

Toomas Herm
Copy
Ida prefekt Tarvo Kruup.
Ida prefekt Tarvo Kruup. Foto: Vladislav Musakko

Alates veebruarist on Eesti jaotatud politsei jaoks vertikaalselt pooleks. Uuest töökorraldusest rääkis Ida prefekt Tarvo Kruup. Pikemat intervjuud temaga, kus jutuks ka maakonna politsei esimene naisjuht, saab lugeda homsest Virumaa Teatajast.

Mis on sel aastal politseis teisiti?

Muutub politseitöö võtmekomponent – juhtimiskeskus. See saab häirekeskusest infot ja haldab politseiressursse. Praegu asub juhtimiskeskus neljas kohas, seal, kus häirekeskusedki: Tallinnas, Jõhvis, Tartus ja Pärnus. Alates 1. veebruarist saab see politseikeha olema ainult Tallinnas ja Tartus. Meie patrull hakkab saama teavet ja kutseid Tartust.

See tekitab kohe küsimuse, et Jõhvist meie maakonna patrulle suunav inimene ei pruugi piltlikult öeldes olla Rakveret isegi pildiraamatust näinud, Tartu on veel kaugemal.

Meie jaoks ei ole maakondadel piire. Meie jaoks ei ole ka prefektuuridel piire. Igal juhul läheb lähim politseipatrull. Nii on näiteks pidanud Tapa patrull reageerima Järvamaale. Tulles nüüd küsimuse juurde, siis loomulikult võib muudatus tuua töösse tõrkeid. Aga need muudatused ei toimu üleöö, et täna oleme Jõhvis ja homme Tartus. Me valmistusime  selleks. See muudatus algas juba eelmise aasta suvest. Detsembris võttis Tartus olev üksus mitmed päevad ja jaanuaris juba märkimisväärse osa Virumaa sündmustest enda lahendada. See on tõsi, et lõunaeestlased ei pruugi tunda regiooni. Sellega tuleb edasi tegelda. Algust on juba tehtud. Sealsed korrapidajad ja vanemkorrapidajad on käinud Virumaal ja jätkavad käimist. Ootused on, et Lõuna prefektuuri korrapidajad teeksid siinse patrulliga korra kvartalis ühe vahetuse. Et saada pilti, tunda tänavaid, näha, kus mis asub. Aga need on meie sisemised töökorraldused, abivajaja peab saama igal juhul kiiret ja asjatundlikku abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles