Pealinnas taas võidutsenud Brita Rannametsal jäi energiat ülegi

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Brita Rannamets.
Brita Rannamets. Foto: Aleksei Vorontsov

Tamsalu ujuja Brita Rannamets võidutses Audentese spordiklubi karikavõistlustel kõigil kavas olnud liblikujumise distantsidel ja sai esikoha samuti kolme võistluse kokkuvõttes.

Lühikeses basseinis laupäeval toimunud jõuproovil oli tema võidutulemus 50 meetri distantsil 28,68 sekundit, sellest poole pikemal maal 1.04,82 ning 200 meetri ujumises 2.32,78.

Rannametsa sõnul püüdis ta kahe lühema distantsi järel hoida 200 meetri ujumise esimesel poolesajal meetril pigem rahulikku joont, arvates, et lõpuosa võib kujuneda keeruliseks. “Mõtlesin, et viiskümmend ja sada on taga ning äkki “suren” seal ära, aga viimasel sajal meetril panin päris kiiresti. Energiat jäi korralikult üle, oleks võinud kiiremini ujuda,” rääkis ta.

FINA punktitabeli alusel kogus 15-aastane tamsalulane kogusummas parimana 1690 punkti. Esimest korda absoluutarvestuses võistelnud Rannamets on kolmel varasemal aastal saanud samadel võistlustel karika enda valdusesse noorteklassis.

Sellel nädalalõpul siirdub ta võistlema Lätti, kus püüab Riias Madwave Challenge’i ujumisvõistlustel pikas basseinis alistada 50 meetri liblikujumises Euroopa juunioride meistrivõistluste normatiivi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles