Nelsoni kaljuronijad turnivad Eestis tipus

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rakvere spordihalli ronimissein on Lääne-Viru parimal kaljuronijal Keit Nurgal risti ja põiki läbi “käidud”. See on koht, kus ta armastatud spordialale sõrme andis ja kus siiani harjutab.
Rakvere spordihalli ronimissein on Lääne-Viru parimal kaljuronijal Keit Nurgal risti ja põiki läbi “käidud”. See on koht, kus ta armastatud spordialale sõrme andis ja kus siiani harjutab. Foto: Marianne Loorents

Eesti kaljuronimise karikasarjas mahtusid mullu nii naiste kui ka meeste arvestuses paremate hulka kaks Lääne-Viru maakonna sportlast: Marleen Eelma ja Keit Nurga.

Naiste arvestuses õnnestus Marleen Eelmal kaitsta tiitlit, meestest saavutas kõikidel etappidel stabiilsust näidanud Keit Nurga kolmanda koha. Mõlemad esindavad maakonna mitmes paigas ronimissporti edendavat huviklubi Nelson.

Kaljuronimise karikasari koosneb tavapäraselt neljast etapist, millest esimesena on Rakvere spordihalli siseseinal kavas kiirusronimine. Sellele järgneb raskusronimine Tartus, bouldering ehk rahnuronimine pealinnas Ronimisministeeriumis ning lõpetuseks taas üks raskusronimise etapp Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles