Tapa vald sai uue kalmistueeskirja

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa valla uus kalmistueeskiri kehtib matmiseks avatud kalmistutel. Tapa vana kalmistu (fotol) kohta kõnealune eeskiri ei kehti.
Tapa valla uus kalmistueeskiri kehtib matmiseks avatud kalmistutel. Tapa vana kalmistu (fotol) kohta kõnealune eeskiri ei kehti. Foto: Eva Klaas

Tapa vallavolikogu võttis vastu uue kalmistu kasutamise eeskirja. Põhimõttelisi muudatusi selles võrreldes seni kehtinud õigusaktiga pole, uue vajadus on tingitud asjaolust, et pärast Tapa ja Tamsalu valla ühinemist kehtis omavalitsuses kaks samasisulist eeskirja.

Tapa valla "Kalmistu kasutamise eeskiri" käsitleb üksnes matmiseks avatud kalmistuid: Tapa linnakalmistut ning Tamsalu ja Uudeküla kalmistut. Eeskirja kohaselt haldab kalmistuid Tapa Vallahooldus, mis korraldab kalmistutel töid ning registreerib hauaplatse ja sõlmib hauaplatsi kasutamise lepinguid.

Tapa Vallahoolduse juhataja Lembit Saart ütles, et kuna uue eeskirja põhjal peavad kalmistute väravates olema üksikasjalikud skeemid ja viidad, tuleb praegused välja vahetada. "Millal, ei julge lubada, aga see kohustus on meil eeskirjaga võetud," lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles