Rahvas valis aasta teoks Pika tänava uuenduse

Andres Pulver
Copy

Maakonna aasta teo konkursil valis rahvas säravaimaks ettevõtmiseks Rakvere Pika tänava rekonstrueerimise, sädelevaimaks isikuteoks aga Epp Mäe pronksmedalivõidu maadluse maailmameistrivõistlustel.

Eelmisel kevadel alanud Pika tänava uuendustööde käigus sündis vanalinna ajalooline peatänav ümber tänapäevaseks promenaadiks. Uuendamise tulemusel muutus tänav autoliiklusele ühesuunaliseks kuni Kooli tänavani. Jalakäijad ja kergliiklejad said suurema liikumisruumi. Tänava läänepoolsesse külge jäi autoliiklus. Tänava teisele poolele rajati jalakäijate ala koos spetsiaalse tänavamööbliga – lillekastide ja pinkidega. Kogu rekonstrueeritav tänavalõik sai tänapäevase valgustuse. Tänavale paigaldati tervikuna kivikate: sõiduteele graniitkividest ja jalakäijate alale betoonplaatidest.

Epp Mäe on Kasahstanis Nur-Sultanis toimunud maailmameistrivõistluste pronksmedali omanik naistemaadluse raskekaalus (kuni 76 kilogrammi). Medalivõiduga lunastas ta pääsme Tokyo olümpiamängudele. Lisaks teenis Tudust pärit naine pronksi samas kaaluklassis Euroopa mängudel Minskis.

Nii isiku- kui ka ühisteo kategoorias oli konkurents väga pingeline. Pika tänava uuendamisele oli arvestatav konkurent Kadrinasse ristisalu rajamine, Epp Mäele aga oli veelgi tõsisem vastane suvisel laulupeol hitiks kujunenud loo "Üksi pole keegi" sõnad loonud Urve Tinnuri.

Juba veidi suurema vahega järgnesid ühisteo kategoorias kolmanda koha saanud Tapa kultuurikoja renoveerimine ja isikuteo kategoorias Indrek Klammer aasta põllumehe tiitliga.

Virumaa Teataja peatoimetaja kohusetäitja Kristi Ehrlich märkis, et aasta teo konkursile esitatud teod ja nende taga olnud ning Tapa kultuurikotta tänuüritusele kogunenud inimesed moodustavad otsekui ringvaate eelmisest aastast.

Maakonna omavalitsusliidu esimees Einar Vallbaum kiitis aga Lääne-Virumaa vägevust. "Tallinn on küll pealinn, aga meie oleme kõige tugevam, kõige rikkam ja kõige ilusam maakond," lausus ta.

Aasta teo valimist korraldavad Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Virumaa Teataja, võitjad selgitatakse välja rahvahääletusel. Internetis, kirja teel või raamatukogudes anti ühistegudele 764 ja isikutegudele 735 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles