Estonian Cell kandideerib aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte tiitlile

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Estonian Celli tehas Kunda lähistel.
Estonian Celli tehas Kunda lähistel. Foto: Ain Liiva

Kolmapäeva õhtul selgusid 2019. aasta keskkonnategu ja rahva lemmik ning aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursi nominendid, kelle hulgas on ka Estonian Cell.

Aasta keskkonnateo auhinna võitja on AS Eesti Teed projektiga "Mürgivaba teehooldus Saaremaal". Rahva lemmiku tiitli pälvinud I Land Green on Saaremaa maalilisel Illiku laiul juulikuus peetav keskkonnasõbraliku elamusfestivali I Land Sound ametlik keskkonnaprojekt.

Aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursil oli 24 kandidaati, kelle hulgast valiti välja neli nominenti. Nende hulgas on ka Kunda lähistel haavapuitmassi ja biogaasi tootev Estonian Cell.

Võitja kuulutatakse välja juunikuus toimuval suurel keskkonnagalal. Tiitli võitjal on võimalus suurendada keskkonnainvesteeringute keskuse toel ettevõtte keskkonnatulemuslikkust 35 000 euro piires.

"Oleme väga rõõmsad selle auhinna üle, kuna see on suur tunnustus meie veepuhastuse ja labori töötajatele, aga ka kogu tehasele äsjase investeeringu elluviimise eest," ütles Estonian Celli keskkonna- ja kvaliteedijuht Kersti Lužkov. Tema sõnul pole ettevõte loorberitele puhkama jäänud, vaid on juba alustanud järgmiste kasvuinvesteeringute ettevalmistamist ning sarnaselt varasemaga käivad seal tootmismahu kasv ja keskkonnahoidlikkus käsikäes.

Estonian Cell paigaldas mullu juunis viimased seadmed 20 miljoni euro suuruse kasvuinvesteeringute programmi raames ning selle tulemusena kasvas ettevõtte tootmismaht ja vähenes keskkonnamõju. Investeeringu rahastamiseks reinvesteeris ettevõte kogu 2018. aastal teenitud kasumi.

Kundas asuv Estonian Celli haavapuitmassitehas alustas tootmist 2006. aastal. Tegu on viimase aastakümne ühe suurima Eestisse tehtud välisinvesteeringuga kogumaksumuses ligikaudu 200 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 95 inimest, kuid väärtusahelas antakse tööd enam kui viiesajale inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles