Kohus kaalub politseinikutapja vanglast vabastamist

BNS
Copy
Politseiniku tapmise eest eluks ajaks vangi mõistetud Romeo Kalda.
Politseiniku tapmise eest eluks ajaks vangi mõistetud Romeo Kalda. Foto: Mihkel Maripuu

Viru maakohtu Rakvere kohtumaja arutab täna pärastlõunal politseinikutapja Romeo Kalda enne tähtaega vanglast vabastamist.

Praeguseks 45-aastane Kalda sai politseiniku tapmise eest 1996. aastal surmanuhtluse, kuid Tallinna ringkonnakohus asendas selle 1997. aasta veebruaris jõustunud kriminaalkoodeksi muudatuse järel eluaegse vanglakaristusega.

Süüdistuse järgi haavas Kalda 1996. aasta 27. aprilli öösel tulevahetuses surmavalt teda korterivarguse järel jälitanud Lasnamäe politseikomissari Mart Laant.

Viimati oli Kalda kohtu all niinimetatud Murru vangla süüasjas, kus ta mõisteti süüdi mõrvale ässitamises ja piinamises ning talle mõistetud kaheksaaastane vanglakaristus loeti kaetuks tema eluaegse vangistusega.

Kalda on aastaid pommitanud kohtuid kaebustega vanglate toimingute kohta. Kalda on vaidlustanud vatijope kandmise kohustuse ning nõudnud õigust põletada kambris viirukiküünlaid, samuti on ta nõudnud vanglas öörahu viimist hilisemale ajale ja võidelnud käeraudade kasutamise vastu tema konvoeerimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles