Kiri: olen tänulik doktor Umantsevile

, tänulik patsient
Copy
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Viimasel ajal on nii ajakirjanduses kui ka televisioonis meditsiini ja arstiabi teemal palju juttu tehtud. See on pannud mindki mõtlema. Mul endal on võimalus olla väga hea ja pädeva doktori nimistus.

Minu doktor on Maksym Umantsev, kes on alati abiks olnud, eriti minu ränkraskel eelmisel aastal. Tervis halvenes mul nii-öelda ebatraditsiooniliselt. Verenäitajad olid ühtäkki nii halvad, et tuli enneolematult kiiresti tegutseda ja põhjusele jälile saada. Kogu selle aja vältel oli nii minu doktor kui ka pereõde Anne-Ly Kivimäe nõu ja jõuga abiks. Rakvere haiglas olles mu tervis halvenes. Tänu perearst Umantsevilt saadud saatekirjale pääsesin Tallinna regionaalhaiglasse vajalikele uuringutele. Sealt mind operatsiooni ja edasise raviplaanita koju ei lastud. Kuna tervis oli väga nõrk, ei olekski suutnud sellist seisundit kauem enam kannatada.

Mind päästis perearst Umantsevi professionaalsus. Mul tuli uuesti õppida kõndima ja teisigi oskusi, mis igapäevaeluks vajalikud. Jah, pidin loobuma maratonidel osalemisest ja muudest tegevustest, kuid seda enam on nüüd püüd olla taas füüsiliselt nii terve, et saaks minna ehk startigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles