Tapa metsaveofirma kasutab palkide laadimisel kõrgtehnoloogia abi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Veokijuht Kuido Klettenberg ütleb, et tema pole pärast kaht aastat kasutamist HiVisionil puudusi täheldanud, küll aga oskab ta ette lugeda mitu plussi: mugavus, ohutus, töökindlus.
Veokijuht Kuido Klettenberg ütleb, et tema pole pärast kaht aastat kasutamist HiVisionil puudusi täheldanud, küll aga oskab ta ette lugeda mitu plussi: mugavus, ohutus, töökindlus. Foto: Vladislav Musakko

Veokijuht Kuido Klettenberg sätib end laadimisplatsil metsaveoauto kõrvalistmele ja tõmbab pähe virtuaalprillid. Hakkab arvutimängu mängima? Kaugel sellest: ainsana Eestis laadib ta puidukoorma autole HiVisioni abil.

Tapa metsaveofirmas Margo Novikov OÜ töötav Kuido Klettenberg on ainus Eesti metsaveokijuht, kes teeb kõik laadimistööd ära mugavast autokabiinist.

Sel ajal kui tema kolleegid peavad puidukoormate laadimisel trotsima kehva suusailma või tüütut palavust, otsima porilompide vahelt kuiva maalapikest, istub Klettenberg autokabiinis, mustad “tulnukaprillid” ees, ja manipuleerib kahe hoovaga. Haaratsiga varustatud laadimisnool kuulab kenasti Klettenbergi sõna ja tõstab poole tunniga järelhaagisega veoki palke täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles