A-hepatiit ringleb edasi: lisandus viis juhtumit

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Alates eelmisest aastast on maakonnas registreeritud mitu A-hepatiidi juhtu, haigestunuid on Rakvere suuremates koolides. Haiguse ennetamiseks tuleb rangelt täita hügieeninõudeid.
Alates eelmisest aastast on maakonnas registreeritud mitu A-hepatiidi juhtu, haigestunuid on Rakvere suuremates koolides. Haiguse ennetamiseks tuleb rangelt täita hügieeninõudeid. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere suuremad koolid pidid mõneks ajaks ujumistunnid ära jätma, põhjuseks kiire levikuga A-hepatiit. Nakkushaigus on maakonnas oma jõudu näidanud alates eelmisest aastast ja see oli üks meetmeist, millega terviseamet kavatseb viirust ohjeldada.

Tänavu on terviseameti andmetel Lääne-Virumaal registreeritud viis nakkusliku kollatõve ehk A-hepatiidi juhtu. Eelmisel aastal registreeriti Lääne-Virumaal lisaks viiele kroonilisele C-hepatiidi juhtumile kuus A-hepatiidi juhtumit.

Terviseameti ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus ütles, et kõik haigusjuhtumid on olnud omavahel seotud. “Pereliikmed, sõbrad, klassikaaslased, sugulased,” loetles Muusikus nakatunute seoseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles