Neljas meeste tantsupidu toimub Rakveres

Merly Raudla
Copy
Meeste tantsupidu Rakveres.
Meeste tantsupidu Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linn, Eesti rahvatantsukeskus, rahvakultuuri keskus, Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts ning Tarvanpää Selts sõlmivad täna Rakvere linnavalitsuse valges saalis koostööleppe neljanda meeste tantsupeo (MTP4) korraldamiseks. Üleeestiline MTP4 toimub Rakveres 5. ja 6. juunil 2021. aastal, mil möödub 15 aastat esimesest meeste tantsupeost.

Peo idee autor ja pealavastaja on tunnustatud tantsupedagoog Maie Orav.

 "MTP4 jutustab loo nelja venna tegemistest läbi erinevate ajajoonte eestlaste kujunemisloos. Kavas on nii pärimusepõhist kui ka tulevikku vaatavat, sest seekordne meeste tantsupidu on esimene üleriigiline tantsupidu Eesti vabariigi uuel sajandil," kõneles Orav ja lisas, et mehed on seda pidu kaua oodanud ning nüüd saavad nad hakata tantsurühmi kokku panema. "Meie meeskond on võtnud endale südameasjaks luua Eesti meestele peo, mille traditsiooni saab edasi kanda tulevastele põlvedele,” jätkas ta.

"Muutuvas maailmas on väga oluline osa traditsioonidel. Tants teeb rõõmsaks, tants annab hea tuju, toob kokku sõbrad ja loob üleva meeleolu. Aga rahvatants on lisaks sellele veel meie lugu. Lugu ajast aega, juurtest tänapäevani," kõneles Rakvere linnapea Triin Varek. "Mul on siiralt hea meel, et läbirääkimiste tulemused olid positiivsed ning MTP4 leiab aset Rakveres juba 2021. aastal. Väge täis linnas, kus meeste tantsupeod alguse said, jätkub ikka meeste väge täis tants."

Esimene Eesti meeste tantsupidu toimus Rakveres 2006. aastal. Teine pidu, pealkirjaga "Elementaalne" sai teoks aastal 2010. Meeste tantsupidu "Kolm" toimus 2015. aastal. Neljanda meeste tantsupeo alapealkiri on "4 venda".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles