Täna esietendub müstiliste elementidega draama "Ilma sinuta"

Inna Grünfeldt
Copy
Ülle Lichtfeldt mängib peaosa lavastuses "Ilma sinuta".
Ülle Lichtfeldt mängib peaosa lavastuses "Ilma sinuta". Foto: Alissa Šnaider

Rakvere teatris esietendub lugu armastusest tõejärgses maailmas.

Rakvere teatri 80. sünnipäeva eel jõuab lavale tunnustatud prantsuse näitekirjaniku Florian Zelleri draama "Ilma sinuta", mis viib armastuse ja vihkamise lätete juurde. Müstiliste elementidega draama on lavastanud Peeter Raudsepp, mängivad Ülle Lichtfeldt, Jaune Kimmel, Eduard Salmistu ja Peeter Raudsepp.

Enne Vahemere äärde jõudmist toimub autokatastroof. Välja tuleb hukkunud kirjaniku pooleli jäänud näidend. Paljastub selles saladus või on see ainult erootiline fantaasia? Kired, pooltõed, mälestused – kirjaniku naine otsib tõde mehe armastuse kohta, tõde enda kohta.

Lavastaja sõnul näitab autor, kui haavatavad me oleme – leinast üle saamiseks võivad mälestused kujutlustega segi minna ning vähe on tarvis selleks, et välja kasvaks jumal-teab-mis.  "Lavastusest võib leida äratundmist, et rahu tegemine on vahel keeruline. Kui palju peab endale näkku vaatama, et lõpetada väljaspool ennast süüdlaste otsimine?"

Peeter Raudsepp on Rakvere teatris loomingulise juhi ja lavastajana publiku ette toonud kolm lavastust. 2019. aastal mängiti Rakvere raudteegetos suvelavastust "Loojanguekspress". 2018/2019. hooaeg tõi Raudsepale Rakvere teatri publikupreemia vene komöödia "Kuni ta suri" eest ning kolleegipreemia parima lavastajana sarjas "Sajandi lugu" Rakvere teatri ja tantsuteatri Fine5 ühisprojekti "Puudutada kuud" eest.

 "Ilma sinuta" ("Si tu mourais") on tõlkinud Indrek Koff, loo väärtused aitavad välja tuua helilooja Malle Maltis, kunstnik Lilja Blumenfeld, videokunstnik Alyona Movko ja valguskunstnik Priidu Adlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles