Virumaale tuleb maailmakuulus Viini Sümfooniline Straussi Festivaliorkester

Virumaa Teataja
Copy
Viini Sümfooniline Straussi Festivaliorkester ja dirigent Peter Guth astuvad peagi Eesti publiku ette.
Viini Sümfooniline Straussi Festivaliorkester ja dirigent Peter Guth astuvad peagi Eesti publiku ette. Foto: Vladimir V. Postnov

Tuleva kuu keskel, 13. veebruaril, esineb Jõhvi kontserdimajas maailmakuulus Viini Sümfooniline Straussi Festivaliorkester dirigent Peter Guthi juhatusel. Kontserdil tulevad esitamisele Straussi dünastia, Joseph Lanneri, Carl Michael Ziehreri ja Robert Stolzi muusikateosed.

Peter Guth on saavutanud ülemaailmse tuntuse tänu Straussi muusika esitamisele omapärasel viisil ja teda on nimetatud Strausside muusika kõige stiilsemaks tänapäevaseks esindajaks. Guth haarab muusikute ja publiku tähelepanu, dirigeerides Johann Straussi stiilis – paralleelselt viiulimänguga. Ta täidab lava liikumisega ning jätab ruumi ka huumorile, muutes kunstiliselt sügava muusikalise kogemuse samal ajal lõbusaks kontserdielamuseks.

Peter Guthi autentset Johann Straussi muusika käsitlust hinnatakse kõrgelt ka Venemaal.

Lisaks esinemistele Venemaa tähtsamates kontserdimajades on Guthil 2012. aastast olnud erakordne au juhtida maailmakuulsa kammerorkestri Moskva Virtuoosid kontserte, mida muidu juhib ja dirigeerib maailmakuulus Vladimir Spivakov. Koos antakse kontserte ka Moskvas ja teistes Venemaa linnades, tuues esinemistesse Peter Guthi ajaloolist Viini muusika stiili.

Dirigent on teinud koostööd paljude kuulsate orkestritega, näiteks Londoni Kuningliku Filharmoonia Orkestri, Tokyo NHK Sümfooniaorkestri, San Francisco Sümfooniaorkestri, Zürichi Tonhalle Orkestri ja Inglise Kammerorkestriga.

1978. aastal asutas Guth Viini Sümfoonilise Straussi Festivaliorkestri, mis on saavutanud ülemaailmse tuntuse. Orkester esineb Viini muusika originaalse interpretatsiooniga nimekates kontserdisaalides üle maailma, Euroopast Jaapani, Hiina ja Lõuna-Koreani.

Viini Sümfooniline Straussi Festivaliorkester on eriline, sest paljude Viini sümfooniaorkestrite seas on kollektiiv üks väheseid, kellel on au juba viimased 20 aastat anda traditsiooniline uusaastakontsert Viini kontserdimajas ning see on kogu maailma muusikasõprade üks oodatumaid suursündmusi.

Viini Sümfooniline Straussi Festivaliorkester esineb Eestis lisaks Jõhvile Pärnus, Tartus ja Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles