Meeste tantsupidu tuleb Rakveres jälle

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Tantsupedagoog Maie Orav ja Rakvere linnapea Triin Varek allkirjastasid reedel neljanda meeste tantsupeo koostööleppe.
Tantsupedagoog Maie Orav ja Rakvere linnapea Triin Varek allkirjastasid reedel neljanda meeste tantsupeo koostööleppe. Foto: Ain Liiva

Rakvere linn, Eesti rahvatantsukeskus, rahvakultuuri keskus, Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts ning Tarvanpää Selts sõlmisid eile koostööleppe neljanda meeste tantsupeo (MTP4) korraldamiseks.

Üleeestiline MTP4 toimub Rakveres järgmisel aastal 5. ja 6. juunil, mil möödub 15 aastat esimesest Eesti meeste tantsupeost. Peo idee autor ja pealavastaja on tunnustatud tantsupedagoog Maie Orav.

Meeste tantsupidude idee autor ja pealavastaja Maie Orav ütles, et MTP4 jutustab loo nelja venna tegemistest läbi eri ajajoonte eestlaste kujunemisloos. “Kavas on nii pärimuspõhist kui ka tulevikku vaatavat, sest seekordne meeste tantsupidu on esimene üleriigiline tantsupidu Eesti vabariigi uuel sajandil. Mehed on seda pidu kaua oodanud ning nüüd saavad nad hakata tantsurühmi kokku panema ja sügisest alates ka uusi tantse õppima. Meie meeskond on võtnud endale südameasjaks luua Eesti meestele pidu, mille traditsiooni saab edasi kanda tulevastele põlvedele.”

Esimene Eesti meeste tantsupidu toimus Rakveres 2006. aastal. Teine pidu, pealkirjaga “Elementaalne”, sai teoks aastal 2010. Meeste tantsupidu “Kolm” toimus 2015. aastal. Neljanda meeste tantsupeo alapealkiri on “4 venda”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles