Minimalistist soomlane peitus Pikale tänavale

Andres Pulver
Copy
Tänavuse talve väga kehva ilmaga ajab Kimmo Laurila koduste paemüüride vahelt välja vaid nälg. Inimestega suhtleb ta peaasjalikult arvuti vahendusel.
Tänavuse talve väga kehva ilmaga ajab Kimmo Laurila koduste paemüüride vahelt välja vaid nälg. Inimestega suhtleb ta peaasjalikult arvuti vahendusel. Foto: Ain Liiva

Soomlane Kimmo Laurila elas aastakümneid veendumuses, et just soomlased on maailma kõige endassetõmbunum rahvas. Pärast kolme Rakveres elatud aastat on ta pidanud oma seisukohta muutma.

Teadmine, et inimene ei ole asjade ori ja raha ei ole vaja kühvliga kokku ajada, tabas Kimmo Laurilat mõni aasta tagasi. Seejärel pakkis ta oma asjad Soomes kokku ja alustas Rakveres sisuliselt nullist. “Raha on vaja selleks, et ära elada, mitte selleks, et asju osta,” sõnab Pikal tänaval elav Kimmo Laurila, kelle kohta on tema rahvuskaaslased kasutanud nimetust digi­nomaad.

Kimmo Laurila askeldab internetis, teeb töid Soome ja muu maailma ettevõtetele. “Ma olen mingis mõttes nagu Eesti ehitajad Soomes – nemad elavad siin ja käivad Soomes head palka teenimas, mina elan siin, aga teenin ka Soome palka,” arutleb Laurila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles