Metsavennad kohtuvad Kukenoosi küünis

Inna Grünfeldt
Copy
Karl Robert Saaremäe, Ringo Ramul ja Martin Mill.
Karl Robert Saaremäe, Ringo Ramul ja Martin Mill. Foto: Dmitri Kotjuh

Ugala teatri ajalooline metsavennadraama “Etturid”, kus mängib kolm Rakvere juurtega näitlejat – Karl Robert Saaremäe, Ringo Ramul ja Vallo Kirs –, kolib ka sel suvel Ugala teatrimaja seinte vahelt Järvamaale Vargamäe lähistel asuvasse Kukenoosi küüni.

Eelmisel suvel vanas viljakuivatis etendunud “Etturid” naaseb publiku tungival soovil sellesse erilisse mängupaika.

Eno Raua unustusehõlma vajunud põnevusromaanil “Etturid” põhinev lavastus räägib loo kolmest noorest mehest, kellest saavad olude sunnil metsavennad. Ent nooruslik janu armastuse järele ei küsi aega ega kohta. Lavastuse peategelased – Agu, Heiki ja Valdur – peavad võitlust iseendaks jäämise nimel, samal ajal kui ümbritsev tegelikkus seda üha vähem võimaldab. See on ideaalide kuhtumise ja purunemise lugu, mis sunnib paratamatult küsima: kuidas käituksime ise, kui satuksime samasugustesse oludesse?

“Etturid” jaguneb nagu malepartii kolmeks osaks: septembris 1944 toimub avang, aastatel 1944–1948 keskmäng ja lõpplahendus saabub mais 1949.

Taago Tubina lavastuses mängivad veel Martin Mill, Ilo-Ann Saarepera, Laura Kalle, Janek Vadi, Aarne Soro, Jaana Kena, Gerda Sülla ja Siim Saarsen.

Ugala teater mängib “Ettureid“ Kukenoosi küünis Albus juulis ja augustis kaheksal õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles