Täna õhtul tantsib kogu Eesti

Katrin Uuspõld
Copy
Tantsukingad tasub välja otsida – ühes saab 1. veebruaril kella 21.35–23.05 tantsida nii eesti rahva muuseumis kui ka seltsi-, küla- ja kultuurimajades ning telepildi ja raadioheli taustal kodudes.
Tantsukingad tasub välja otsida – ühes saab 1. veebruaril kella 21.35–23.05 tantsida nii eesti rahva muuseumis kui ka seltsi-, küla- ja kultuurimajades ning telepildi ja raadioheli taustal kodudes. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

EV 100 juubelipeo viimane ettevõtmine on tantsuõhtu “Eesti tantsib”, mille põhiüritus toimub eesti rahva muuseumis, kuid tantsupaiku on üle Eesti. Muu hulgas on võimalik 1. veebruari õhtul tulla ühestantsimise diskoõhtule kella 21.35–23.05 Rakvere linna­valitsuse valgesse saali, kus kõlab tantsumuusika ja otsepilt ETV2-st on kuvatud suurele ekraanile.

Sellel, kes ise kohale tulla ei saa, on võimalik Rakvere tantsuõhtu otseülekannet vaadata Rakvere kultuurikeskuse, Rakvere linna ja Virumaa Teataja Facebooki lehelt ning ise kodus tantsu kaasa lüüa.

Tantsumuusikaks on EV 100 toimkond ja ERR välja valinud parimad eesti tantsulood viimasest 100 aastast. ERR-i vahendusel jõuabki telepilt sellest ühistantsuõhtust kõikidesse kodudesse ning seltsi-, küla- ja kultuurimajadesse. Kokku on 100 minuti sees umbes 30 populaarset viimase saja aasta laulu, näiteks “Aeg ei peatu”, “Tsirkus”, “Muinaslugu muusikas”, “Pärlipüüdja”, “Everybody”, “Nii kuum on tunne”, “Kikilips”, “Saaremaa valss”, “Mina ka”, “Karikakar”, “Mere pidu”.

Teleri vahendusel saab jälgida ETV-s otsepilti eesti rahva muuseumist, kus toimub suur tantsuõhtu – 100 minutit viimase saja aasta parimat eesti tantsumuusikat. Reportaaže ja otselülitusi tantsuõhtu kogukonnapidudelt tehakse üle Eesti.

Ülekanne on ka Vikerraadios ja ETV2 kanalil kella 21.35–23.05. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles