Näitus sulatab ühte teatrimaja mineviku ja oleviku

Inna Grünfeldt
Copy
Kui piltidesse süveneda, avanevad teatri ajakihid.
Kui piltidesse süveneda, avanevad teatri ajakihid. Foto: Rakvere Teater

Nele Inglisti fotokollaažide näitus “Kaks vaatust korraga” Rakvere teatri kohvikus heidab ühel ajal pilgu praegusele ja aastakümnetetagusele teatrimajale.

Piltidel on kokku sulatatud kaks aega, meie kaasaegne moment ja hetk minevikust, mis esindab sündmust, vaadet või märkamatut igapäevast tausta. Kes neid mäletab? Kümne aasta taguseid koridore ja saale küllap ikka. Kuid kaugemale minnes?

Foto on alati truu meeldetuletaja ja kaks ajavaatust ühte lükates tekib võimalus võrrelda. Kui teistmoodi siis kõik oli! Või sootuks – äkki polegi erilist muutust märgata? Märkamine, meenutamine ja muutused olgu vaataja hinnata.

Kollaažide autor Nele Inglist on Tallinnast pärit ajaloolane, fotograafiahuviline, kes ajalookollaažide tegemisega alustas juba ülikooli ajal, mil õppetöö käigus oli tarvis läbi töötada suur hulk ajaloolist pildimaterjali.

Sellest tekkis idee proovida võluvaid vanu kaadreid tänapäevastega kokku sulatada. Tema tehtud oli ka 2018. aastal Tapa raudteejaama nostalgiateemaline näitus, kus samuti olid kokku sulatatud fotod praegusest ja vanast raudteejaamast.

Nele Inglisti näitus avatakse 10. veebruaril kell 17.17 Rakvere teatris ühes Harvi Varkki ­ehtenäitusega “Õhkõrn” ning Rakvere teatri kostüümide näitusega “Nõelasilmast”, mille autorid on Helen Padu, Anne Komp, Merli Matti ja Kaja Uustalu.

Kui piltidesse süveneda, avanevad teatri ajakihid.
Kui piltidesse süveneda, avanevad teatri ajakihid. Foto: Rakvere Teater
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles