Filmifestival liigub juurte juurde

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere gümnaasiumi filmifestivali eelmise aasta võiduteose “Harjumus” autor Anita Kremm oli esikoha üle üliõnnelik.
Rakvere gümnaasiumi filmifestivali eelmise aasta võiduteose “Harjumus” autor Anita Kremm oli esikoha üle üliõnnelik. Foto: Andreas Preisfreund/Filmifestival.eu

Rakvere gümnaasiumi filmifestival saab avalöögi esmaspäeval ja lõppeb laupäeval suure uhke finaaliga. Näidatakse parimaid linateoseid ja saab nautida melu. Sedakorda pajatab gümnaasiumi filmifestival juurte juurde minekust.

Tänavu on lubatud pöörata tähelepanu juurtele looduses ja mujal meie ümber ning loodetakse panna publik asjade üle sügavamalt juurdlema. “Festivali fookus püsib muidugi andekate noorte mõtlemapanevatel linateostel, kuid teemaga püüame koos publikuga mõtestada ka olulise väärtustamist ning ühtehoidmise säilitamist,” rääkis festivali peakorraldaja Margareth Villers.

Sellel aastal on filmifestivali korraldajad uued inimesed: peale Villersi Miina Roost ja Katariina Parkja. Miina Roost lubas, et seekordne festival tuleb kindlasti südamlik. “Loodame, et festival puudutab kõiki omamoodi ja pakub hingele paitust,” lausus Roost.

Tema sõnutsi on abiks seinast seina teemadel filmid, alates dokumentaalidest kuni mängufilmideni, tõsised teemad ja rõõmsad lood läbisegi.

“Filmide läbiv joon võiks olla pühendumus. See on üks oluline sõna nende filmide kohta. Seda, et need on südamega tehtud, kumab sealt läbi,” ütles Roost.

Filmide head taset näitab see, et kui korraldusmeeskond tegi ennustusmängu, nimetati parimana õige mitut. “Selliseid filme, mis olid hästi kõrgetasemelised ja teistest peajagu üle, oli palju,” märkis Roost.

Rakvere gümnaasiumi filmifestivali finaalüritus saab alguse järgmisel laupäeval, 8. veebruaril kell 18 Rakvere gümnaasiumis.

Õhtu algab avasõuga ning seejärel näidatakse publikule viit paremat õpilas- ja tudengikategooria filmi. Kahe kategooria filmide vahel on paus, mille ajal saab kuulata Jaan Eerik Priksi harfimängu ning nautida Athena kunstikooli noorte teemakohast näitust.

Tänavusele festivalile saadeti 29 lühifilmi: 18 õpilas- ja 11 tudengifilmi. Mõlemast kategooriast valis eelžürii viis paremat filmi, mida näidatakse festivali finaalis. Finalistid paneb pingeritta põhižürii ning parimaid autasustatakse õhtu lõpus.

Rakvere gümnaasiumi filmifestival on Eesti suurim noortelt noortele korraldatav filmifestival, mis sai alguse juba 2000. aastate alguses.

Traditsiooniliselt on seda korraldanud Rakvere gümnaasiumi õpilased, kuid viimastel aastatel on meeskonda kuulunud noored üle Eesti. Festival paistab silma oma eriilmelisuse ja igal aastal vahetuva särasilmsete noorte seltskonnaga, kes hoolitsevad festivali toimumise eest. Filmifestivaliga püütakse inspireerida noori filmitegijaid, nende loomingut publikule tutvustada ja anda neile professionaalse žürii tagasisidet.

Kohapealsest melust teeb ülekande Rockstick Productions ja seda on võimalik vaadata ka Postimehe veebist.

Mitu maagilist kogemust filmilainel

  • Rakvere gümnaasiumi filmifestival “Juurte juurde” toimub 3.–8. veebruaril.
  • Finaalõhtu on 8. veebruaril traditsiooniliselt Rakvere gümnaasiumi valges majas algusega kell 18.
  • Filmimaagiat saab kogeda paremate selleaastaste filmide kaudu.
  • Meeldejäävat elamust duubeldab vaimustav finaalsõu.
  • Eelseansid: esmaspäeval, 3. veebruaril kell 18 Grill Factorys Lääne-Virumaa keskraamatukogu vastas ja teisipäeval, 4. veebruaril kell 20 Põhjakeskuses. Need on tasuta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles