Rakveres mängis elevant sääskedega

Copy
Male suurmeister Jaan Ehlvest.
Male suurmeister Jaan Ehlvest. Foto: Vladislav Musakko

Pärast Rakveres maakonna keskraamatukogus antud simultaani ütles male suurmeister Jaan Ehlvest, et sellest mängust on nii palju räägitud, kuid temale meeldib ütlus, et male on nagu tiik, kus elevant võib supelda ja sääsk juua.

Ehlvest tunnistas, et ei soovinud kõigil kahekümnel laual võita, kuid samas võinuks mõne partii viiki mängides kedagi solvata. Suurmeistrile tegi rõõmu, et simultaanil osales palju õrnema soo esindajaid.

Simultaani korraldas Rakvere Maleklubi Eino Vaheri eestvedamisel, toetas kauplusekett Weekend. Vaher rääkis, et nägi internetis uudist, et Ehlvest andis simultaani Narvas, ja otsustas suurmeistri kutsuda Rakverre. Vaher õpetab malet kümnes koolis ja suurmeistri vastu pandi mängima parimad õpilased. 

Viigile oli kõige lähemal Daniel Kikkas, kes alguses läks etturiga juhtima, kuid siis sai suurmeistrilt kahvli lipule ja vankrile. Ehlvest kiitis noormehe mängu. "Mängib hästi ja agressiivselt," sõnas ta. Kikkas ise ei osanud öelda, kas etturi edu teda uinutas või mitte. Küll aga tunnistas ta, et oli kohe tunda, et mängib suurmeistriga. Kikkase hinnangul õpetab male talle lahendama elus ette tulevaid probleeme.

Tüdrukutest tõi treener Eino Vaher esile Loore Laeksi. "Väga huvitav, tore kogemus," iseloomustas neiu kohtumist malelaual. Mängu iseloomustas ta kui pidevalt halvenevat olukorda. "Alguses üks ettur vähem, siis kaotasin viguri," sõnas ta.

Jaan Ehlvest andis korraldajate kinkekaardi Mirtel Römerile. Neiu sõnul oli üsna uhke tunne saada suurmeistri tunnustuse osaliseks.

Simultaanil osalenutest oli kõige noorem viieaastane Raul Laeks.

Jaan Ehlvest oli maailma maletajate seas neljas. 1988. aastal tuli ta maailmakarika turniiril Belfortis Garri Kasparovi ja Anatoli Karpovi järel kolmandaks. Intervjuud suurmeister Jaan Ehlvestiga saab lugeda Virumaa Teatajast tuleval nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles