Ta elagu! 106. sünnipäeva tähistanud Ottilie-Armilde kirg peitub töös

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Vapper, tubli ja töökas siiani – vanim rakverlane Ottilie-Armilde Tinnuri tähistas 106. sünnipäeva.
Vapper, tubli ja töökas siiani – vanim rakverlane Ottilie-Armilde Tinnuri tähistas 106. sünnipäeva. Foto: Ain Liiva

Eile lauldi ühes Rakvere kodus “Ta elagu!” mitu-mitu korda. Sellisel viisil sooviti õnne, aastaid ja elurõõmu, tervist ja jaksu Rakvere vanimale sünnipäevalapsele, 106-aastasele Ottilie-Armilde Tinnurile.

Eile Ottilie-Armilde Tinnuri tööd ei teinud, oli vaja vahet pidada. 106. sünnipäeva tähistav proua võõrustas kogu tähtsa päeva külalisi. Aastaring ühest sünnipäevast teiseni on kulgenud tema sõnutsi ühtejärge. “Aasta on läinud ikka niimoodi päev-päevalt,” hindas ta. Naine jääb naiseks ja nii ongi, et sünnipäeva vastu pole midagi, kuid vanaks saada on ikka veidi kehv tunne, toogu sünnipäevalised või sülemite viisi tema lemmikuid – lilli. Kuid veebruari kolmas päev nõuab hetke, et teha kokkuvõtteid. Olnust.

Elu näinud ja kogenud sünnipäevalaps tunnistas, et nõndamoodi on elus küll, et mida rohkem aastaid aeg pärlikeesse lükib, seda enam on tarkust eluteed tallata ühtmoodi – elada päevas. “Aga kui oled juba nii vana, siis enam ei tahagi päev päeva järel elada,” märkis vanaproua. Muret on õnneks vähe, aga sama piskult antakse ka rõõme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles