Rakvere Rotary klubi asutamisega läheb veel aega

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rakvere linnavolikogu liige ja ettevõtlikke inimesi koondava klubi Wesenbergh president Aleksandr Holst tutvub rotarite tegemistega. Võimalik, et peagi sünnib Rakveres oma Rotary klubi.
Rakvere linnavolikogu liige ja ettevõtlikke inimesi koondava klubi Wesenbergh president Aleksandr Holst tutvub rotarite tegemistega. Võimalik, et peagi sünnib Rakveres oma Rotary klubi. Foto: Meelis Meilbaum

Paar nädalat tagasi põhjanaabrite initsiatiivil Rakveres korraldatud kokkusaamine eesmärgiga tuua kokku huvilised ja asutada Rakveres Rotary klubi kohest tulemust ei andnud.

Koosolekul viibinud Rakvere ettevõtjate ja ettevõtlike inimeste klubi Wesenbergh president Aleksandr Holst kõneles, et huvilisi oli koos külalistega Soomest ja Tallinnast kokku kümmekond. “Käisin küll nendega kokku saamas, rääkimas ja kuulamas, aga leppisime kokku, et asjast veel natukene selgema pildi ja parema aimu saamiseks lähen Tallinna Rotary klubi kutsel sellel kuul neile külla,” ütles Holst.

Rotarite tegevust iseloomustanud ja lion’ite omaga lihtsustatult võrrelnud Aleksandr Holst lausus, et kui lion’ite ressursid tulevad nii-öelda väljastpoolt, toetajatelt, ning lähevad seejärel väljapoole, panustavad rotarid väljapoole vahendeid, mis tulevad klubiliikmete ressursside arvelt. ”Rotary klubi liikmed valivad projektid, mida käima lükata või siis toetada. Üldiselt on prioriteetsemad valdkonnad haridus ja tervis,” lisas ta.

Holst märkis sedagi, et klubi liikmeskonda pääsejaid pole paslik nimetada eliidiks, vaid ettevõtlikeks ühiskonda panustada soovivateks inimesteks, kelle hulgas on eri elualade esindajad. “Rotary klubi liikmeks saamiseks on vaja saada kõikide liikmete jah-sõna,” tähendas Aleksandr Holst.

“Kui ikka kõik klubi liikmed pole üksmeelel ja kellelgi neist on midagi uue liikme vastuvõtmise vastu ning selleks mõjuv põhjendus, siis ikka ei saa. Eesmärk ongi see, et liikmeskond oleks tugev ja omavahel ei tekiks paksu verd.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles