Piltuudis: Rakvere gümnaasiumi filmifestival sai avapaugu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Eile kogunesid huvilised Rakvere gümnaasiumi filmifestivali eelseansile Põhjakeskusesse.
Eile kogunesid huvilised Rakvere gümnaasiumi filmifestivali eelseansile Põhjakeskusesse. Foto: Liisa Käiväräinen

Rakvere gümnaasiumi filmifestivali suurejooneline finaal on küll alles laupäeval, kuid esmaspäeval ja teisipäeval sai juba kogeda filmimaagiat ja melu. Eile õhtul toimus Rakvere Põhjakeskuse aatriumis seekordse filmifestivali teine eelseanss, kus näidati üheksat finaalist välja jäänud filmi. 

Meeleolukale eelseansile kogunes arvestatav seltskond, umbes 50 filmisõpra. Vahepausi ajal esinesid Nova Randén ja Enriko Kadakas kitarril. 

Rakvere gümnaasiumi filmifestivali finaalüritus algab laupäeval, 8. veebruaril kell 18 Rakvere gümnaasiumi valges majas.

Gümnaasiumi filmifestival käsitleb seekord juurte juurde minekut.

Õhtu algab avasõuga ning seejärel näidatakse publikule viit paremat õpilas- ja tudengikategooria filmi. Kahe kategooria filmide vahel on paus, mille ajal saab kuulata Jaan Eerik Priksi harfimängu ning nautida Athena kunstikooli noorte teemakohast näitust.

Tänavusele festivalile saadeti 29 lühifilmi: 18 õpilas- ja 11 tudengifilmi. Mõlemast kategooriast valis eelžürii viis paremat filmi, mida näidatakse festivali finaalis. Finalistid paneb pingeritta põhižürii ning parimaid autasustatakse õhtu lõpus.

Rakvere gümnaasiumi filmifestival on Eesti suurim noortelt-noortele-filmifestival, mis sai alguse juba 2000. aastate alguses.

Kohapealsest melust teeb ülekande Rockstick Productions ja seda on võimalik vaadata ka Postimehe veebist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles