Rakvere haiglasse jõudis sealne kõige kallim meditsiiniseade

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Peep Kilgi paigaldab Rakvere haigla uhiuut kompuutertomo­graa­fi enamjaolt juhendi abita, sest on oma töös selliste seadmetega palju kokku puutunud.
Peep Kilgi paigaldab Rakvere haigla uhiuut kompuutertomo­graa­fi enamjaolt juhendi abita, sest on oma töös selliste seadmetega palju kokku puutunud. Foto: Vladislav Musakko

Pidevalt uuenevas Rakvere haiglas alustab homme tööd uus kompuutertomograaf. Ameerikast Rakveresse saabus 347 000 eurot maksev aparaat juba eelmise aasta lõpus, mitu nädalat enne tähtaega. Tegemist on ühtlasi haigla kõige kallima meditsiiniseadmega, mis jõudis raviasutusse tänu haigla teenusetuludele ja eduka hanke tulemusena.

Teenusetuludest rahastatud seadme ostu taga ei ole ühtegi riiklikku toetust ega ka nimelist sponsorit. “Ühe üldhaigla jaoks on kompuutertomograafi ost siiski sündmus,” sõnas Rakvere haigla juht Ain Suurkaev.

Uus seade on eelmisest pea neli korda täpsem ja kiirem. Kui varem kasutuses olnud kompuutertomograafiga oli võimalik salvestada andmeid 16 kihist, igaühe paksus 0,625 millimeetrit, ja sealjuures sooritada 0,5 pööret sekundis, siis uue masina võimed on hoopis teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles