Viru-Nigula vald ihaleb veel üht klaverit (2)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Jaanuari alguses jõudis Kunda muusikakooli klaver. Selle väge ja võimsust näitab Estonia klaverivabriku juht Indrek Laul.
Nüüd plaanib vald veel ühe pilli soetada.
Jaanuari alguses jõudis Kunda muusikakooli klaver. Selle väge ja võimsust näitab Estonia klaverivabriku juht Indrek Laul. Nüüd plaanib vald veel ühe pilli soetada. Foto: Ain Liiva

Viimasel Viru-Nigula vallavolikogu istungil pidid rahvaesindajad otsustama ühe uhke pilli soetamise üle. Vähem kui kuu aega tagasi jõudis Kunda muusikakooli kingitusena klaver.

Ilu pole kunagi liiga palju ja nüüd soovib Viru-Nigula vald soetada muusikakooli naabrile ühisgümnaasiumile samuti Eesti meistrite uhke käsitööpilli. Kunda ühisgümnaasiumi saalis olev klaver on nii halvas seisukorras, et see on vaja välja vahetada. Klaverivabrikus Eesti meistrite käsitööna valmistatud kontsertklaver Estonia 210 maksab 33 360 eurot.

Vald peab klaveri eest maksma kolmes osas, esimene makse tuleb teha sel aastal kohe peale klaveri saabumist, viimane 2022. aastal. Kalli pilli eest tasumiseks kaasatakse ka sponsorite raha. Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ütles, et sellist pakkumist ei tehta iga päev. “Selle raha me kokku saame. Pole kahtlust,” lausus Vall­baum.

Volikogu andis valla teiselegi klaverile rohelise tee.

Ka jaanuaris Kunda muusikakoolile Estonia klaverivabrikust toodud pilli soetamisele olid sponsorid õla alla pannud.

Estonia klaverivabriku juht Indrek Laul ütles tookord, et on oluline ja suur rõõm, et interpreetide seas armastatud pill – Estonia klaver –, mida nimetatakse Euroopa saadikuks Ameerikas, on jõudnud Kunda linna. “Estonia klaverivabrikule on see sündmus ja au. Meil on oma kodus pill, mille helide saatel kasvavad lapsed üles. Nad kuulavad väga ilusat muusikat ja satuvad sellest vaimustusse. See on rahvuskultuuri osa,” kõneles Laul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles