Igaüks võib osaleda aasta keeleteo valimisel

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Paljud konkursile esitatud teod on ellu viidud eesti keele aasta raames.
Paljud konkursile esitatud teod on ellu viidud eesti keele aasta raames. Foto: Marko Saarm

2019. aasta parima keeleteo rahvaauhinna saaja välja­selgitamiseks on alanud avalik hääletus, mis kestab 27. veebruari keskööni. Igaühel on võimalik anda oma hääl ühele või mitmele kandidaadile haridus- ja teadusministeeriumi kodulehel.

Ministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtner märkis, et paljud konkursile esitatud teod on ellu viidud eesti keele aasta raames.

“Tegemist on konkursi 14-aastase ajaloo kõige aktiivsema võistlusega,” ütles Kärtner. “Suur rõõm on näha, et eesti keele aasta, mida mullu tähistasime, on kõnetanud väga paljusid inimesi ning innustanud neid nii tegudeks kui ka tegusid tunnustavateks kauniteks sõnadeks.”

Keeleteo konkursiga tunnustatakse tegusid, mis tõstavad eesti keele tuntust ja mainet, väärtustavad eesti keele õpetamist, õppimist ja oskamist, soodustavad eesti keele kasutamist ja selle staatuse kindlustamist ning edendavad eesti keele talletamist ja uurimist.

2019. aasta keeleteo tiitlile jäi pärast Emakeele Seltsi juhatuse sõela kandideerima 34 mullust keeletegu, mille põhjalikumad kirjeldused on kättesaadavad ministeeriumi kodulehel.

Aasta keeleteokonkursil antakse välja kaks auhinda: peaauhind ja rahvaauhind. Peaauhinna saaja otsustavad taasiseseisvunud Eesti haridus- ja teadusministrid, rahvaauhind selgitatakse avaliku hääletuse teel. Laureaadid tehakse teatavaks 11. märtsil Põlva gümnaasiumis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles